Mollet participa en la Setmana Internacional dels Arxius amb la mostra fotogràfica Les dones i la indústria tèxtil (1845-2007)

Plantilla de can Fàbregas durant el comiat de la mestra teixidora Pepita

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant l’Arxiu Històric Municipal de Mollet del Vallès (AHMMV) i el Centre d’Estudis Molletans (CEM), participa en la Setmana Internacional dels Arxius (SIA) amb la mostra fotogràfica Les dones i la indústria tèxtil a Mollet del Vallès (1845-2007).

Del 7 al 13 de juny se celebra la Setmana Internacional dels Arxius (SIA), un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) que se celebra arreu del món i que té com a dia destacat el 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius. L’any passat, els arxius es van unir per donar protagonisme als usuaris, en un moment excepcional a causa de la pandèmia de la Covid. En aquesta edició la temàtica central són les dones als arxius. Una campanya virtual permetrà veure els principals fons i documents relacionats amb les dones que es poden trobar als arxius de Catalunya

Les dones i la indústria tèxtil a Mollet del Vallès (1845-2007) recorda que, tot just començar el s. XX, la indústria va revolucionar aquell Mollet de poc més de 2.000 habitants. El tèxtil va tenir un paper fonamental i, a diferència d’altres poblacions vallesanes, Mollet es va especialitzar en la indústria sedera. La mà d’obra d’aquestes fàbriques van ser sobretot les dones.