El semàfor amb control fotogràfic de l’Avinguda Rivoli provoca retards en els autobusos urbans per por a les multes

Imatge d’un bus urbà passant un semàfor en verd. Foto: MolletOpina

Les càmeres semafòriques de l’Ajuntament de Mollet multen els autobusos urbans si són atrapats travessant en vermell encara que hagin iniciat la marxa en verd? Aquesta pregunta li van formular el col·lectiu MolletOpina a la primera tinent d’alcalde, Mireia Dionisio, en una reunió que van tenir el passat dia 24 de maig per tractar algunes petites qüestions sobre la prestació del servei de transport públic urbà de la ciutat que els preocupava.

MolletOpina havia observat que, darrerament, els conductors d’autobús s’aturaven al semàfor de la cruïlla d’avinguda Rivoli amb avinguda del parc que està dotat de control fotogràfic tot i estar en verd i no haver-hi gent a la parada que se situa al mateix semàfor. Els conductors, diuen, reinicien la marxa un cop s’ha acabat la fase amb l’inici d’un nou verd.

“Aquest fet obligava els autobusos a romandre fins a més d’1 minut aturats, afectant la puntualitat del servei”, comenten des d’aquest col·lectiu. D’altra banda, els autobusos interurbans s’han vist obligats a aturar-se al mig del pas de vianants en veure la fase groga iniciar-se.

“Tot plegat s’entén com a accions cautelars per tal d’evitar que mentre els autobusos travessen el semàfor, ja que necessiten més temps en ser vehicles pesants i, en el cas del bus urbà i la línia 240, realitzen un gir tancat cap a avinguda del Parc, el semàfor es posi vermell i es dispari la càmera, ja que la llum groga té una durada de 3 segons”, expliquen.

MolletOpina està preocupat per la puntualitat del servei i possibles sancions pel temps més llarg de pas dels autobusos i per això van preguntar sobre la situació a la 1a tinenta d’alcalde qui els va respondre ​que qualsevol fotografia es revisa manualment. “Per tant, en cas que hi hagués una fotografia d’un autobús a mig creuar es podria constatar que s’ha iniciat abans del canvi a vermell”, diuen.

MolletOpina també va suggerir que aquesta informació podria traslladar-se al personal de conducció i la 1a tinent d’alcalde els va dir que es faria una comunicació per tal de poder operar amb tranquil·litat