Els parts tornen a l’Hospital de Mollet amb dos naixements

Avui a l’Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet ha retornat l’atenció al part i ja hi ha hagut dos naixements. Una mare de Mollet ha estat una de les primeres a donar a llum un nadó que es diu Radostin, nascut a les 13:50 h amb un pes de 3,9 kg. Tant la recent mare com els professionals estan contents de poder tornar a donar aquest servei de proximitat al territori del Baix Vallès.

L’activitat del part s’inicia en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó i es permetrà l’accés d’un acompanyant durant tot el procés de part.

Els parts retornen a l’Hospital de Mollet després que el passat octubre es derivessin els parts als Hospitals de Granollers i Sabadell a causa de la situació epidemiològica del territori.

Una zona d’obstetrícia i maternitat humanitzada

L’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) disposa de sales de part natural humanitzades creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants i una sala de lactància materna per a professionals i usuaris. L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin tan propers com sigui possible a la comoditat de la mateixa llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

El part humanitzat consta de dos elements clau. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon és oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directa en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.