La molletana Neus Ballús perd les eleccions a la presidència de l’Acadèmia del Cinema Català

No ha pogut ser: la directora de Mollet, Neus Ballús no serà la nova presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català en substitució de la productora Isona Passola, al capdavant de l’entitat des del 2013. La seva rival, la directora Judith Colell ha estat la guanyadora de les eleccions internes de l’Acadèmia i serà qui presideixi l’entitat els pròxims quatre anys.

Després de tres jornades de vot electrònic (del 9 a l’11 de juny), la seu de l’Acadèmia al Passeig Colom de Barcelona va rebre aquest dilluns de les 16 a les 20 hores els acadèmics i les acadèmiques que van optar pel vot presencial. La Junta electoral, formada pels acadèmics Mariona Claveria, Rosa Maria Fusté, Lluís Maria Güell, Anna Petrus i Oriol Sala-Patau, i apoderats dels dos equips, van supervisar el procés i van validar la victòria de la candidatura Cinema i futur per 172 vots a 103, obtinguts per la candidatura Una Acadèmia de portes obertes, liderada per la també directora Neus Ballús i l’actor Sergi López.

Les eleccions han comptat amb una participació del 56% dels acadèmics, una mobilització sense precedents a l’entitat.