Un estudi analitzarà les zones verdes de Mollet i com millorar-les

El Catedràtic d’Ecologia i director de l’Oficina de Sostenibilitat de la Universitat de Sevilla Manuel Enrique Figueroa Clemente ha visitat aquest dimarts l’Ajuntament de Mollet arran del seu interès per dur a terme un estudi sobre els beneficis mediambientals del bosc urbà de Mollet i els efectes positius que provoca sobre la salut.

L’Ajuntament col·laborarà conjuntament amb diferents estaments en aquest estudi pioner que analitzi quina és l’actual situació mediambiental a la ciutat i aporti idees sobre allò que es pot millorar.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “el nostre objectiu no és únicament auditar la situació de la ciutat, sinó sobretot que aquest estudi ens aporti dades que ens permetin seguir millorant, i creiem que perquè això sigui fructífer, des de la modèstia d’una ciutat com Mollet, cal fer-ho amb els millors, com és el cas del catedràtic Figueroa”.

Segons Monràs, “preveiem un estudi molt interessant per seguir el nostre camí, iniciat fa molts anys, de seguir incrementant zones verdes, ja sigui per qüestions estètiques, de relacions socials, però especialment, en benefici de la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

Per Manuel Enrique Figueroa “després de visitar Mollet, esteu davant una ciutat envejable des del punt de vista ecològic, sostenible, de verd urbà i que es denota que vetlla per les seves persones, i en aquest sentit, l’estudi no té l’objectiu de canviar tendències, que són bones, sinó de millorar-les en el que sigui possible”. Figueroa ha afegit que “davant aquesta realitat que contribueix a millorar la salut i el benestar i la convivència de les persones, el que volem fer en aquest estudi és valorar i aportar el nostre gra de sorra per seguir fent de Mollet un exemple que pugui ser exportable”

Llicenciat en Biologia, Doctor en Biologia, excel·lent cum laude i Premi Extraordinari de Doctorat, Manuel Enrique Figueroa Clemente ha rebut més de 13 premis d’investigació científica al marge del reconeixement del Govern espanyol durant més de sis anys per la seva tasca investigadora. Entre d’altres, també ha participat en prop de 100 projectes d’investigació especialment relacionats amb qüestions d’ordenació, planejament, restauració, paisatgisme, ecologia urbana i impacte ambiental, ha format part de diferents projectes al regne Unit, França, Portugal, Equador, Brasil o Argentina i ha escrit més de 13 llibres sobre aspectes ecològics, especialment urbans.