Els Mossos detenen cinc transportistes de Mollet per robar mercaderies per valor de 130.000 euros

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mollet del Vallès van detenir entre el 14 i el 16 de juny cinc persones de nacionalitat romanesa, per diversos furts de la mercaderia que transportaven. El valor dels objectes sostrets era superior als 130.000 euros.

Durant el passat mes de maig, els investigadors van rebre diverses denúncies d’una empresa de compres online que relataven que la càrrega es manipulava en algun punt entre l’origen i el destí i que havien comptabilitzat pèrdues de fins a 130.000 euros en els diferents viatges.

El modus operandi sempre era el mateix, el precinte que col·locava l’empresa distribuïdora al remolc es manipulava per accedir als objectes i després es tornava a reposar sense deixar evidència de la manipulació. Les caixes que contenien els objectes també es recol·locaven per tal que en el moment de la descàrrega no es veiés que havien estat manipulades a simple vista. D’aquesta manera els transportistes marxaven del lloc amb el full d’entrega de la càrrega segellat.

Els investigadors van descobrir que les rutes realitzades per aquests cinc transportistes s’allargaven més del necessari en el temps, ja que feien parades no justificades i desviaments intencionats que res tenien a veure amb les rutes establertes per la distribuïdora.

A més, en un dels escorcolls que els agents van fer a la tractora d’un dels transportistes es va localitzar precintes de tancament manipulats.

Finalment, un cop identificats els conductors que van realitzar aquestes rutes, els investigadors els van detenir.

Els cinc autors van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits