Mollet en Comú diu que amb les seves actuacions demostren que són alternativa al Govern

El passat divendres 18 de juny una trentena de persones va participar en l’assemblea de rendició de comptes que els Comuns de Mollet van celebrar a la terrassa del Museu Abelló. Just abans de l’assemblea el grup municipal de Mollet en Comú va oferir una roda de premsa amb els mitjans de comunicació local a la qual va fer una valoració dels dos anys de l’actual legislatura.

La portaveu del grup municipal, Marina Escribano, va destacar que “A Mollet encara li cal un canvi. Cal revertir maneres de fer enquistades poc plurals i democràtiques”. En una enumeració dels temes més problemàtics per la ciutat va destacar els problemes de neteja i manteniment, convivència i civisme, la manca d’oferta cultural i una certa manca de dinamització de la ciutat en oci, comerç, lleure, etc.

Els regidors de Mollet en Comú van mostrar la seva inquietud amb el fet que el govern local insisteixi en grans projectes com ara el Calderí “del tot innecessari i que a més es gestionen amb opacitat i sense cap cerca de consens”. També van destacar que havien disminuït els espais de participació ciutadana i s’havia restringit la participació dels grups de l’oposició als plens. Finalment, també van recordar la pujada de la taxa de residus el 2020, la construcció del nou bingo o els problemes amb la contaminació i els empadronaments.

Amb tot, Escribano, assenyalava que “la voluntat de Mollet en Comú és fer una oposició útil, contundent i constructiva. Al principi de la pandèmia ens vam posar al costat del govern de la ciutat i ens vam abstenir als últims pressupostos per tal de facilitar la recuperació econòmica. Fem el paper que ens pertoca, de proposta i control. És així com demostrem que som una veritable alternativa”

A l’assemblea amb una trentena d’inscrits i simpatitzants de Mollet en Comú, la primera que s’ha pogut celebrar presencialment, amb totes les mesures de seguretat, després de tot el temps de restriccions sanitàries per la pandèmia, el grup municipal i l’executiva dels comuns de Mollet explicaven als assistents la feina feta els últims dos anys.

Els regidors de la formació explicaven les desenes de mocions, precs i preguntes que s’han realitzat als plens. Les desenes de reunions que s’han tingut amb l’equip de govern, els altres grups de l’oposició i, sobretot, amb entitats i persones de la ciutat. Les desenes de notes de premsa i accions comunicatives que s’han portat a terme. Una feina que l’assemblea va valorar positivament i que va fer costat majoritàriament.

En clau de futur, l’executiva dels comuns va presentar l’esborrany del pla de treball que s’està treballant per aprovar al setembre i que permeti rellançar i incrementar encara més el treball dels i les activistes de Mollet en Comú. En aquest sentit es va parlar d’activar el treball dels grups de barris i d’incrementar la tasca de les sectorials de la formació.