L’Escola Sant Vicenç rep 1.173 euros pels seus esforços en estalvi energètic

L’AMPA de l’Escola Sant Vicenç ha rebut un xec de 1.173 € de l’Ajuntament de Mollet com a recompensa pels seus esforços en estalvi energètic. L’escola destinarà aquests diners a diferents inversions consensuades en material, activitats o actuacions d’eficiència energètica.

Això ha estat possible gràcies al fet que Mollet del Vallès va ser seleccionada el 2020 per la Diputació de Barcelona per formar part d’un projecte pilot anomenat A-prenem el Sol, una iniciativa que té l’objectiu d’aconseguir escoles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient gràcies a la participació conjunta dels ajuntaments, les escoles i les associacions de famílies dels alumnes.

En aquest cas, el projecte va comportar la posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica de 15 kWp i dues plaques fotovoltaiques amb finalitats educatives a l’Escola Sant Vicenç. A partir d’aquí, l’Ajuntament va assumir el 90% del cost de l’obra i l’AMPA de l’escola el 10% restant. El compromís era retornar aquest 10% aportat per l’AMPA a l’escola mitjançant el 50% de l’estalvi aconseguit. Ara, fent front aquest compromís, s’ha fet entrega d’un xec de 1.173 €.

El regidor Raul Broto comenta “Que la Diputació de Barcelona triés Mollet per un projecte tan important com és A-prenem el Sol ha estat molt positiu, tant per l’escola, com per l’alumnat, com per la ciutat. Amb aquest retorn de l’estalvi energètic es pot veure la importància d’instal·lar plaques solars allà on es pugui per aprofitar les energies renovables i ser una ciutat més sostenible i es pot copsar tant el benefici mediambiental com econòmic.”

El pla A-prenem el Sol no només comportarà beneficis ambientals i econòmics, sinó que també preveu un ús pedagògic de les instal·lacions per incentivar l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables a través de diferents materials i recursos educatius.

Aquesta iniciativa és l’evolució natural del projecte 50/50, un projecte en el qual Mollet participa des de l’any 2013 amb l’objectiu de reduir la despesa energètica a les escoles públiques de la ciutat. El concepte es basa a retornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles perquè el dediquin a equipaments necessaris.