La Festa Major de Mollet inclourà més de 80 activitats tot i les limitacions de la Covid-19

Mollet del Vallès tornarà a tenir Festa Major d’estiu entre els dies 21 i 24 d’agost. No serà una Festa Major com les de sempre – no hi haurà activats que impliquin concentracions de gent com els actes de carrer i tot estarà supeditat a la normativa Covid-19-, però serà molt millor que l’any passat en què no es va fer.

“No és la Festa Major que voldríem, però sí la que podrem fer”, va resumir l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, en l’acte de presentació de la programació de Festa Major fet aquest dimarts a l’Ajuntament amb la presència de diferents entitats que col·laboren a la festa. En aquest mateix sentit, ha demanat que tots aquells que hi participin “ho facin amb tota la prudència del món” perquè “Mollet sigui, com, un exemple”.

El programa de la Festa Major 2021 inclou una vuitantena d’activitats, entre les quals destaquen les actuacions de Carles Sans, Chicuelo o Las Karamba. Els actes se celebraran en espais i equipaments de la ciutat, com són el Mercat Vell, el pati de Col·legis Nous, el Museu Abelló, l’envelat de la pista exterior de Riera Seca i la zona d’educació viària de Can Mulà.

Les colles dels Morats i dels Torrats, per la seva banda, portaran a terme les seves activitats a l’Institut Aiguaviva (antiga escola Longarón) i l’Escola Montseny respectivament. L’any passat les colles van voler mantenir l’esperit de la festa de forma simbòlica i també van organitzar activitats diverses, encara que ho van fer en dos espais allunyats del centre. Aquest any estaran més a prop de la gent.

Els aforaments seran limitats i tothom haurà d’estar assegut. Caldrà inscripció prèvia i les entrades s’hauran de comprar anticipadament.

La regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, ha destacat que en total hi ha unes 80 activitats programades, però ha avisat que “podria donar-se el cas que algun acte, segons com evolucioni la pandèmia i com evolucioni la normativa, s’hagi d’anul·lar, posposar o repensar”.

El programa, de fet, encara no està tancat davant de possibles variacions horàries a causa de les noves mesures de la Generalitat per evitar la propagació del virus.

La pregonera serà la directora Infermera de la Fundació Sanitària de Mollet, Mireia Vicente, en representació de tot el col·lectiu sanitari de la ciutat i en reconeixement de la tasca per fer front a la situació sanitària que fa més d’un any que estem vivint.

Un dels caps de cartell de la Festa Major serà el component del Tricicle Carles Sans, que portarà a l’envelat el seu monòleg “Per fi, sol”, on parla de les anècdotes personals i professionals. Al Mercat Vell s’hi podrà veure l’actuació del guitarrista flamenc Juan Gomez “Chicuelo” o l’actuació de Las Karamba, un grup format per dones vingudes de Venezuela, Cuba o Argentina, que barregen ritmes llatins amb el chachachà o la salsa.

Les colles de cultura tradicional no podran fer cercaviles pels carrers. Per això, el diumenge hi haurà la “Tarda de Cultura Popular” al pati de l’escola de Col·legis Nous, amb les actuacions dels Castellers de Mollet, la Colla Gegantera, Moll Fer, Santa Teca i la Cuca Molla. A la nit, els Diables de Mollet faran un espectacle al mateix lloc.

Els caps de les colles de Morats i Torrats, José López i Albert Carreras, han destacat que, malgrat tot, aquesta és “la millor Festa Major que podem fer”. Han reivindicat que “la cultura és segura” i han presentat els actes de les respectives colles, que aposten per la música en viu o per les activitats dirigides als més petits, entre d’altres.

El cartell de la Festa Major -que es va encarregar per la festa del 2020 i ara s’ha repescat- és obra de la il·lustradora infantil Anna ST Ortiz. La imatge és una gran “M” de diferents tonalitats de colors, que representen la festa durant el dia i la nit. A l’interior de la lletra, hi ha icones de la ciutat, com la Font modernista de la Plaça Prat de la Riba, l’església o els peixos. “He volgut simbolitzar la gent que forma part de la festa”, ha assenyalat l’autora durant la presentació.

Les entrades es posaran a la venda el dilluns 16 d’agost a les 18 hores. Es podran adquirir en línia i presencialment, es podran comprar al Mercat Vell del 16 al 19 d’agost i a la Marineta del 20 al 22 d’agost. Cada persona podrà comprar un màxim de 4 entrades. Tindran un preu d’entre 1 i 3 euros i la recaptació anirà, íntegrament, al Banc dels Aliments de la ciutat.

El Mercat Vell i la Marineta seran, a més, els punts d’informació de la Festa Major. Com és tradicional el servei de bus urbà serà gratuït del 21 al 24 d’agost, amb una freqüència de pas de 30 minuts. La zona blava també serà gratuïta.