El Sociosanitari de Mollet primer a Catalunya en rebre una acreditació internacional de qualitat i seguretat del pacient

La Fundació Sanitària Mollet ha obtingut el Gold Seal of Approval d’acreditació hospitalària de la Joint Commission International, l’acreditació de qualitat i seguretat de pacient referent a nivell mundial.

Segons ha informat la FSM, el Comitè Acreditador de Chicago va fer arribar ahir l’informe definitiu d’aprovació després d’una setmana d’intensa auditoria interna durant la qual l’entitat es va sotmetre a l’auditoria de 1.200 estàndards de qualitat i seguretat en els quals van participar professionals i persones ateses i es van revisar tots els processos.

L’Hospital de Mollet i l’Hospital Sociosanitari de Mollet es converteixen respectivament en el primer hospital general de servei públic i el primer centre sociosanitari en rebre aquesta acreditació a Catalunya.

Disposar d’aquesta acreditació significa que l’FSM compleix amb els més elevats estàndards internacionals de qualitat i seguretat del pacient i fa visible el compromís de tots els professionals per la millora continua dels seus processos i serveis. Vetllem per ser una organització que redueix el risc per garantir la seguretat del pacient amb la mirada posada en acabar essent una organització 0 defectes”, explica el Dr. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i Recerca.

La Joint Commission International és una de les auditories més exhaustives i el principal organisme acreditatiu de millora de la qualitat de l’assistència sanitària i la seguretat del pacient a tot el món. L’acreditació avalua diferents àrees i processos com els objectius internacionals de seguretat del pacient, l’avaluació de l’atenció dels pacients, l’anestèsia, l’atenció quirúrgica, la gestió del medicament, l’educació del pacient i la família, el control i prevenció d’infeccions, la gestió d’instal·lacions i la formació i qualificació dels professionals, entre d’altres.

Per l’FSM, la qualitat és un procés de millora contínua amb la mirada posada sempre en les nostres persones ateses i en els nostres professionals”, explica el Dr. Jaume Duran, director general de l’FSM. Al llarg dels últims 18 mesos i després d’un intens anàlisi, l’FSM va posar en marxa un programa de millora en 10 eixos i 40 projectes de diferents àmbits, dels quals van destacar la seguretat del medicament amb la implementació d’armaris automàtics de dispensació a les diferents unitats d’hospitalització i semicrítics; la monitorització de l’equip de prevenció i control de la infecció; el Pla de Contingència en resposta a la pandèmia; la gestió del dolor dins del centre, i la estandardització de procediments i protocols.

Com a professionals estem molt orgullosos d’aquest reconeixement que dona valor a la feina d’excel·lència de tots els equips professionals en la millora dels serveis als nostres ciutadans”, finalitza la Dr. Joan Maria Ferrer.

10 anys d’evolució de la qualitat assistencial

Aquest darrer reconeixement es suma a l’esforç realitzat des de fa 10 anys per la millora continua de la qualitat assistencial que ha estat repetidament reconeguda per diferents estàndards i organismes com l’EFQM 500+, la ISO 45001 de Seguretat i Salut en el Treball, la ISO 50001 de gestió energètica, la ISO 14001 de gestió ambiental, la IQNet SR10 de Responsabilitat Social i les ISO 9001 de Qualitat del laboratori i de les residències. Aquestes acreditacions evidencien el compromís institucional amb la qualitat i la seguretat del pacient.