Concentració de la PAH per demanar al Govern espanyol ampliar la moratòria contra els desnonaments

Diverses persones convocades per la Plataforma d’Afectats per l’Habitatge de Mollet i el Baix Vallès s’han concentrat aquest dilluns a les 11 hores davant de l’Ajuntament de la ciutat per exigir al Govern de Pedro Sánchez l’ampliació de la moratòria anti desnonaments i de subministraments bàsics, fins a l’entrada en vigor de la Llei estatal pel Dret a l’Habitatge. La concentració s’ha fet de forma paral·lela a altres convocats per diferents entitats en diverses poblacions.

La Plataforma explica que la protecció anti desnonaments a famílies vulnerables, aprovades pel Govern el passat mes de desembre, ha cobert temporalment a una part de les persones vulnerables pendents de ser desnonades. Tot i això, segons dades del CGPJ, en el primer trimestre de 2021 s’han produït 11.000 desnonaments

“Una cosa està fallant. O falla la legislació i és imprescindible millorar-la, o falla la judicatura que se la salta i cal denunciar-ho”, diuen des de la PAH.

“La legislació ha d’ampliar en temps i millorar-se en fons. Els jutges han de complir l’esperit protector de llei, unificar les seves pràctiques respecte a ella. Si tenen algun dubte, abstenir-se de desnonar i sol·licitar a les afectades o als serveis socials, la informació que els pugui faltar”, reclamen.

Tot i això pensen que “el pitjor està encara per venir”, ja que ara mateix els jutjats acumulen milers de procediments pendents i que el 9 d’agost caduca el Decret actual i s’aixecarà la protecció a les famílies vulnerables” i tornarà a haver-hi barra lliure per executar els seus desnonaments”.

Si el Govern de Pedro Sánchez no aplica una moratòria, això temen que derivarà en “un tsunami de desnonaments a partir del pròxim setembre”. Per això exigeixen al Govern que aprovi una ampliació amb caràcter indefinit de l’actual moratòria fins a l’entrada en vigor de la Llei estatal pel Dret a l’Habitatge.