La FSM inclou la creació d’un servei d’atenció a domicili en el seu nou Pla Estratègic

Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet

Ahir dimarts es van presentar les noves línies estratègiques de la Fundació Sanitària Mollet fins a l’any 2025 a l’òrgan de patronat de la institució, després de mig any d’estudi i anàlisis on han participat més de 600 persones. El Pla Estratègic 21-25 inclou diversos projectes com la creació d’un servei d’atenció a domicili (SAD) per atendre necessitats socials a domicili de persones que ho necessiten o el disseny de l’Institut Oncohematològic a l’actual hospital de dia amb un espai més ampli i un entorn humanitzat.

“Aquest nou Pla Estratègic 21-25 intenta recollir una mirada global, pròxima i participativa dels professionals però també de la nostra població de referència, ajuntaments, entitats, associacions i atenció primària del territori”, explica Jaume Duran, director general de l’FSM. Per fer-ho s’han realitzat grups de debats amb persones claus de cada municipi, amb les diferents ABS d’atenció primària, amb el Consell d’Alcaldes i el Consell de Participació Ciutadana i trobades amb els diferents equips professionals i comandaments.

CINC EIXOS ESTRATÈGICS


La proposta estratègica definitiva, que intenta donar resposta a totes aquestes percepcions, s’articula en 5 grans eixos: Ciutadania; Atenció a les persones (serveis); Talent professional; Qualitat, docència i innovació, i Responsabilitat institucional.
A través d’aquest Pla Estratègic, la Fundació vol vetllar per la millora continua dels espais, processos i serveis que redundin en una millor atenció i benestar de les persones que atén i dels professionals que hi treballen.

ELS PROJECTES

Alguns dels projectes són el disseny de l’Institut Oncohematològic a l’actual hospital de dia amb un espai més ampli i un entorn humanitzat, confortable, íntim i acollidor per a l’atenció dels pacients oncològics i la creació d’un servei d’atenció a domicili (SAD) per atendre necessitats socials a domicili de persones que ho necessiten per raó d’edat, dependència o discapacitat. Aquestes dues propostes volen millorar l’atenció integral i transversal de l’envelliment i la dependència i d’una de les morbiditats més prevalent. La propera tardor es preveu també l’adjudicació del projecte d’ampliació d’Urgències i l’inici de les obres.

UN ESPAI DOCENT

Així mateix, es crearà un espai docent que permeti augmentar l’oferta de formació especialitzada, graus i postgraus en tots els serveis i especialitats i s’aprova un pla de reforç infermer permanent per donar resposta a les necessitats assistencials. “Convertir-nos en un hospital universitari i afavorir un entorn d’aprenentatge i desenvolupament professional afavorirà la captació i fidelització del talent professional”, explica Jaume Duran.