ERC pregunta al Senat sobre l’accessibilitat de l’estació de Mollet-Sant Fost

Esquerra Republicana de Catalunya al Baix Vallès vol que el pas subterrani que travessa les vies de l’estació de Mollet Sant Fost sigui accessible pels vianants però també per a persones amb mobilitat reduïda o usuaris de bicicletes i patinets.

Aquest dilluns, aprofitant que Adif ha licitat ja les obres de reforma de l’Estació de Mollet-Sant Fost, i que aquestes no inclouen la reforma del pas subterrani que serà cedit a l’Ajuntament de Mollet, els grups republicans de Mollet i Martorelles van presentar mocions als seus respectius plens on se sol·licita al Govern d’Espanya que la remodelació de l’estació de la línia de rodalies R2 Mollet-Sant Fost, “ajustant-se a criteris de promoció de la mobilitat sostenible i de foment del transport públic inclogui la intervenció per fer accessible el pas subterrani existent entre els dos costats de les vies de l’estació”.

La moció va ser aprovada per l’Ajuntament de Martorelles, però va ser retirada en el cas de Mollet del Vallès. La raó, segons va explicar el portaveu republicà, Oriol López, és que el Govern de Josep Monràs es va comprometre a parlar en les pròximes setmanes, amb els grups municipals i amb tots els ajuntaments afectats de l’entorn, amb l’objecte de “fer un front comú” davant ADIF per assolir aquesta millora. L’Ajuntament de Mollet lliga també aquesta reforma amb la de l’espai d’aparcament que hi ha entre l’estació i l’antiga fàbrica de La Teneria. Oriol López va avançar que si el setembre no es feien passos en aquest sentit el seu grup tornarà a presentar la moció.

Amb aquest mateix objectiu, ERC va organitzar aquest dimecres, a l’entrada del pas subterrani, una roda de Premsa en la qual van assistir Carles Miquel, portaveu d’ERC Sant Fost de Campsentelles; Luisma Pintor, portaveu d’ERC de Santa Maria de Martorelles; Oriol López, portaveu del GM d’ERC Mollet del Vallès; Marc Candela, alcalde de Martorelles i Josep Maria Reniu, senador per ERC.

ERC ha registrat una pregunta parlamentària al Senat per reclamar al govern de l’Estat l’accessibilitat del pas de l’estació de França, que és l’única connexió per a vianants que existeix entre Mollet i Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles.

El senador Josep Maria Reniu afirma que “quan es prenen decisions des de 600 quilòmetres es deixa de banda la mobilitat de la gent i d’altres necessitats bàsiques, per molt perfecte que sigui el projecte tècnicament”. Per això s’ha entrat la pregunta al Senat: “La gent d’Esquerra aixequem qüestions que són –en aquest cas– ‘incompetència’ de l’estat que afecten la ciutadania”. Per ell, la modificació o ampliació del projecte “té un impacte econòmic menor”, pels beneficis que comporta.

A la roda de premsa Marc Candela, alcalde de Martorelles, va dir que “després de quaranta anys cal una solució adaptada al segle XXI” que superi aquestes mancances. Com a ajuntament afectat, Martorelles no té accés directe a la informació: “Ens van adreçar a un despatx de Madrid on havíem de pagar 15 euros per un CD amb el projecte”. En canvi, l’estació de Mollet-Sant Fost és una instal·lació “important, no només per tot el Baix Vallès, sinó també per usuaris d’Osona que l’utilitzen com a aparcament perimetral abans d’agafar el tren cap a Barcelona”.

Els republicans no volen concretar la solució arquitectònica que els agradaria per millorar aquest pas que ara només té escales. Per Candela, “tant és si es tracta d’ascensors o rampes, per sobre o per sota”. De moment “només volem que es planifiqui l’accessibilitat” del pas.