Mollet abandona el confinament nocturn a partir de divendres

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció de l’11 d’agost davant la Covid-19 a Catalunya. Aquesta nova mesura, que entrarà en vigor aquest divendres 20 d’agost, permetrà que Mollet deixi enrere el confinament nocturn vigent en les darreres setmanes des de l’una de la nit fins a les sis de la matinada. La casualitat ha permès que l’entrada en vigor d’aquesta mesura coincideixi amb el cap de setmana de la Festa Major.

La nova resolució modifica els criteris de restricció a la mobilitat nocturna. El text estableix que l’afectació que fixa si un poble o ciutat està dins de la llista de municipis afectats sigui d’una incidència acumulada en els darrers set dies superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, en poblacions de més de 5.000 habitants, en compte dels 250 actuals. Mollet, igual que Parets, està entre els municipis que ja no formen part de la llista i per tant abandonen el confinament nocturn.

El Procicat ha decidit aquest canvi per la millora de les dades epidemiològiques, tot i que incideix en la importància de seguir amb les mesures de contenció per evitar la propagació del virus. En total es proposa una llista de 148 municipis- 125 municipis amb incidència acumulada a 7 dies superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants i 23 municipis que es troben totalment o quasi totalment envoltats pels municipis afectats.

Aquestes mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tindran una vigència de set dies. El Govern traslladarà la sol·licitud demà al TSJC i entraran en vigor aquest divendres 20 d’agost.