La Policia Municipal de Mollet multiplica per cinc les sancions contra els vehicles estacionats a les voreres

De gener a agost de 2021, la Policia Municipal de Mollet ha denunciat un total de 311 cotxes i motos per estacionar a la vorera i, per tant, dificultant la circulació dels vianants. Durant tot el 2020 es van denunciar 65 vehicles per aquesta infracció. Les denúncies s’han multiplicat per cinc d’un any per l’altra.

L’increment es deu, diuen des de l’Ajuntament, a què aquest any han començat a sancionar-se també les motocicletes que estacionen a la vorera. En el mateix sentit, un total de 120 vehicles han estat multats fins a l’agost per estacionar en un pas de vianants. Durant tot el 2020 en van ser 257.

MÉS DENÚNCIES A PATINETS

D’altra banda la Policia Municipal ha interposat 154 denúncies a vehicles que circulaven per la vorera o per zones de vianants. D’aquestes denúncies, 124 corresponien a patinets elèctrics. Durant tot el 2020, els agents van denunciar 130 vehicles per circular per la vorera o per zones de vianants, 113 dels quals van correspondre a patinets elèctrics.

Quan falten quatre mesos per acabar l’any 2021, hi ha moltes més denúncies per aquest motiu. Segons informa l’Ajuntament l’increment general de denúncies d’un any a l’altre es deu a l’augment del control d’aquest tipus d’infraccions.

CAMPANYA DE SEGURETAT PELS VIANANTS

Per lluitar contra aquestes infraccions la Policia Municipal de Mollet està realitzant durant tota la setmana una campanya específica de control per a la seguretat dels vianants. Es tracta d’una acció coordinada pel Servei Català de Trànsit i les policies locals, que es porta a terme del 30 d’agost al 5 de setembre. L’objectiu és detectar infraccions que posin en risc la seguretat dels vianants, però també conscienciar les persones de la necessitat d’utilitzar els passos habilitats per travessar els carrers.

La Policia, en aquest sentit, ha reforçat aquesta setmana els controls en cruïlles concorregudes de la ciutat. Els agents vigilen que tant vianants com vehicles compleixin la normativa. La campanya incideix en la detecció d’infraccions com no respectar els semàfors, l’estacionament en passos de vianants o la circulació de vehicles per la vorera.

Els agents han detectat en diverses ocasions vianants que no utilitzen els passos de vianants, en aquest cas se’ls informa de la importància d’utilitzar els passos habilitats i respectar els semàfors.