Mollet en Comú vol que la ciutat col·labori en l’acollida de refugiats afganesos

poor ethnic boy near shabby tents in small settlement
Photo by Ahmed akacha on Pexels.com

El Grup Municipal de Mollet en Comú presentarà una moció al ple municipal de setembre perquè el govern municipal col·labori en l’acollida de refugiats afganesos. La moció és similar a la que s’està aprovant a moltes ciutats espanyoles amb l’objectiu que serveixi com a base per a una declaració institucional o una moció al ple municipal que pugui ser aprovada amb el consens més gran possible. Al text es demana que l’Ajuntament de Mollet ofereixi els seus recursos per tal de col·laborar en l’acollida de refugiats que ara s’està portant a terme i declarar la ciutat com a lloc d’acollida de refugiats afganesos.

Més enllà de l’àmbit institucional, Mollet en Comú parlarà amb entitats de la ciutat implicades en temes d’acollida i solidaritat per valorar possibles accions i d’altra banda, el partit dedicarà el seu aparador al carrer Berenguer III a una exposició de sensibilització sobre la situació de les dones a l’Afganistan.

Segons Mollet en Comú la pressa del poder dels talibans a Afganistan posa en perills “els drets humans més elementals, especialment de dones i nenes i persones LGTBI, i generarà un important problema de desplaçats i refugiats que, com d’altres, arribaran a les portes d’Europa”.

En aquesta situació, des de Mollet en Comú volen que governs i administracions “donin una resposta en clau humanitària i solidària amb totes aquestes persones víctimes d’aquesta situació en la qual tenim una clara responsabilitat”.