És necessari modificar el sistema de neteja als carrers de Mollet

David Sánchez, coordinador de Molletopina

Cada vegada més incrementen les queixes dels veïns i veïnes que protesten, amb tota la raó, pel fet que no troben els seus barris en unes condicions de neteja òptimes.

Els veïns i veïnes de Mollet comencen a estar cansades de veure les seves voreres i places amb un nivell de brutícia, a vegades, fregant la insalubritat.

Hem preguntat a l’Ajuntament de Mollet per diverses vies:

– Reunions presencials.
– Consultes a la 1a Tinenta d’Alcalde i Regidors.
– Preguntes a l’Alcalde en el programa «Fil directe amb l’alcalde» de Ràdio Mollet.

La resposta que hem obtingut gairebé sempre ha estat la mateixa: «uns pocs incívics es fan notar més que la majoria dels ciutadans cívics»,

Estic d’acord en l’afirmació, de fet des de Molletopina hem contribuït col·laborant altruistament amb l’Ajuntament de Mollet a combatre l’incivisme:

– La nostra companya Mónica Borrero va dedicar molta part del seu temps lliure a gravar vídeos per a conscienciar sobre la importància del civisme des d’una perspectiva positiva. Podeu veure’ls en la nostra secció de la web ‘Civisme’

– La nostra portaveu Núria Flores, responsable de la secció ‘Cura animal’, va instar l’Ajuntament de Mollet en 2016 i 2017 a potenciar des de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament una campanya per a conscienciar al ciutadà de la importància de diluir els pipis de les nostres mascotes amb aigua i així ho va fer l’Ajuntament.

– El nostre company Víctor Molina va instar l’Ajuntament de Mollet a utilitzar les marquesines dels autobusos per a campanyes de civisme, lamentablement això no es va arribar a realitzar mai.

– En la ultima reunió que vam tenir amb l’Ajuntament de Mollet i Policia de Mollet, vaig instar la regidora de benestar animal a potenciar de nou la campanya de lliurament d’ampolletes i tríptics per a conscienciar al ciutadà sobre la importància de diluir les miccions de les nostres mascotes.

– Molletopina, des de fa tres mesos col·labora amb la Policia de Mollet per a combatre entre altres coses l’incivisme i vandalisme a la nostra ciutat, i ja hem utilitzat aquest canal en diverses ocasions i podem dir que fins al moment està funcionant, així ho veiem nosaltres i alguns veïns que ens donen feedback.

– Molletopina va aconseguir que l’Ajuntament de Mollet potenciés i beneficiés als ciutadans que utilitzessin el servei gratuït de recollida de mobles i estris vells, és cert que no veiem la publicitat que ens agradaria en xarxes socials però això ja és un altre debat.

– Són molts els veïns i veïnes que es dirigeixen a Molletopina amb la finalitat de pal·liar l’incivisme i alhora la brutícia que produeixen els incívics i incíviques.

Què volem dir amb això?
Volem recalcar que la ciutadania de Mollet del Vallés, la que no és incívica, la que lluita per a tenir un Mollet millor, està col·laborant, està perdent part del seu temps lliure a contribuir perquè la seva ciutat sigui millor.

Què sol·licitem al nostre Ajuntament?
Sol·licitem i creiem que parlem en nom de la majoria de veïns i veïnes, un estudi tècnic per a millorar i incrementar el servei de neteja.

Sol·licitem que alhora que es realitzen campanyes de conscienciació, alhora que s’afirma que els incívics són els que més «soroll» fan, es passi a l’acció amb fermesa i determinació.

Sol·licitem a l’equip de govern, oposició, tècnics i responsables, que s’uneixin per a trobar la fórmula de retornar el somriure als nostres carrers i places.

Reforç de neteja extra: #FemDissabte
Fa temps que Molletopina porta denunciant en xarxes socials que el servei de neteja extra denominat #FemDissabte no es realitza en tots els barris per igual.

Des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès la resposta que ens donen, per al que nosaltres denominem «discriminació de barris», és que en els barris que no es fa el #FemDissabte es realitza la neteja durant la setmana.

Aquesta afirmació seria correcta si durant la setmana els nostres barris els trobéssim nets i, desgraciadament, no és així.

És evident que hi ha barris més desfavorits en qüestió de neteja.

Conclusió:
Agraeixo l’esforç i dedicació dels treballadors i treballadores de les Brigades de Neteja, per descomptat, ells compleixen amb la seva obligació de netejar on i com li ho ordenen els seus responsables.

Crec que el sistema actual de neteja dels tres sectors en què divideixen Mollet està obsolet i s’hauria d’estudiar un altre tipus de model, per descomptat amb més dotacions a les brigades i més personal.

Seria ideal que en els pròxims pressupostos del 2022 aquest increment en la partida destinada a neteja fos una realitat.

Per aquests motius crec que costa molt poc ser cívic, no tirar les burilles al carrer, deixar les escombraries on correspon, si el nostre animal fa pipí diluir-lo amb aigua i així qualsevol acció que sigui de sentit comú.

Senyor Alcalde i responsables de l’Ajuntament de Mollet, si us plau, posin de la seva part i incrementin la neteja de la nostra ciutat.

David Sánchez, coordinador de Molletopina