L’atur es redueix a Mollet en 702 persones en el darrer any

crop waitress wiping table with piece of cloth
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

El passat mes d’agost, l’atur s’ha reduït a Mollet del Vallès de nou. En aquests moments, el nombre de persones desocupades és de 3.143.

Segons les darreres dades relatives al mes d’agost, el nombre de persones aturades inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Mollet com a demandants de feina s’ha reduït en 32, el que comporta un -1% respecte al mes anterior.

En referència a la variació interanual, d’agost de l’any passat a aquest, l’atur ha disminuït a Mollet en 702 persones, el que representa un descens del 18,3%.

Per l’alcalde Josep Monràs “posar tots els instruments que tenim al nostre abast per facilitar la creació d’ocupació a Mollet segueix sent una prioritat per aquest govern i, malgrat la situació que hem viscut i encara vivim i que ha afectat a molts molletans i molletanes, sempre és una bona notícia constatar que l’atur segueix reduint-se a la nostra ciutat”.

La UGT del Vallès Oriental relativitza aquestes dades en l’àmbit del Vallès Oriental i indica que a l’agost del 2019 la dada d’atur registrat a la comarca era de 21.549 i aquest mes d’agost de 2021 és de 22.090, el que demostra que actualment n’hi ha 541 persones més a l’atur respecte el mateix mes de fa dos anys enrere, abans de la pandèmia.

Segons la UGT, la finalització de l’estat d’alarma, la recuperació progressiva del turisme, la reactivació del sector turístic, l’hostaleria, la restauració i el comerç han facilitat la reducció de l’atur d’aquest mes, “però les dades que coneixem avui també reflecteixen una gran destrucció d’ocupació aquest agost, amb 70.759 persones cotitzants menys a la seguretat social en l’últim dia del mes respecte al 31 de juliol, i preveiem que suposarà un fort increment de l’atur del mes de setembre a tot Catalunya”.

“La reducció de la contractació i de l’afiliació a la seguretat social s’explica, entre altres factors, perquè moltes empreses s’estalvien els salaris d’aquest mes acomiadant els seus treballadors i treballadores temporals per tornar-los a contractar al setembre”, comenten des del sindicat. Aquesta situació afecta fonamentalment a sectors com l’educació i l’administració pública, però també empreses del sector industrial i la construcció que tanquen per vacances aquest mes, paralitzant la seva activitat durant l’agost.