José Castillo guanya l’XI Open Catalunya Billar Americà de Mollet

El Mercat Vell de Mollet va acollir aquest passat cap de setmana l’XI Open Catalunya Billar Americà de Mollet. Van ser 40 hores de competició, on van participar 160 billaristes, repartits en 3 categories, Popular/Segona, Parella Escocesa i Catalunya. Un Open exitós on s’han exhaurit les places en una setmana d’haver-les ofert, s’ha tornat a gaudir de la gran festa del billar americà a casa nostra i, novament, s’ha superat la xifra de billaristes amb més nivell, entre els quals han vingut campions de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i del Món. Ens han visitat billaristes de primera línia de l’àrea metropolitana, província de Barcelona, Girona, Tarragona, Mallorca i Saragossa. 


El pot en premis ha estat de 7100 € entre 20 premiats. A més, s’han atorgat dos premis extres: Millor Molletà per part de Pitapes i Millor Júnior per part de Villacastin. Hem sortejat dos tacs, gràcies a Fort-Center I Sportsgames, i un cap de setmana, detall de l’Hotel Ibis. 
També ha estat un open solidari. Els guanys nets de la competició estrella aniran destinats a menjadors socials de la nostra vila, mitjançant Càritas Mollet.


Aquests són els premiats:

  • Catalunya.   Campió – José Castillo (Girona) en vèncer 6-5 a Marc Pi a la gran final. Campió d’Espanya, SubCampió del nostre Open Catalunya i 4 vegades Campió de l’Open de Parella Escocesa. SubCampió – Marc Pi (Mollet). Campió del 1r Open i 2 vegades fent podi. Classificat entre els 32 millors d’equips a Las Vegas per la VNEA. 3r. Class. Òscar González (Vic). SubCampió d’Espanya. 3 Campionats de Catalunya. 4t. Class. David Simón. (Barcelona). Campió d’Espanya per equips. 2 podis al nostre open. 5è. Class. Iván Belmonte (Barcelona). 6è. Class. Daan Leyssen (belga establert a Terrassa). 7è. Class. Sergi Romero (Girona) i 8è. Class. Mauro Solé (Tarragona).
  • Parella Escocesa. Campions – Schmit/Castillo en vèncer 7-6 a Belmonte/Montejo. Partida amb rivals de més palmarès. Els campions són campió del món (Nacho Schmit), d’Espanya (Nacho/Jose) i de Catalunya (Nacho). I els finalistes són Subcampions del món, Campions d’Espanya,  Plata selección espanyola a l’europeu  (Manuel Montejo) i 15 cops campió de les Balears (Manuel Montejo). 3rs. Class. Simón/Valenzuela. Campió d’Espanya per equips (David Simón). 4ts. Class. Romero/Salleras. Classificat mundial Pool 51, finalista del nostre Open de Parella Escocesa i podi en el Catalunya (Sergi Romero).
  • Popular/Segona. Campió – José A. Vázquez (Montcada) en vèncer 5-2 a Joan Vila (Vic) SubCampió. 3r. Class. Albert Giró (Sant Celoni). 4t. Class. Roberto Robassio (Lloret). 5è. Class. Jordi Aran (Terrassa), 6è. Class. Àlex Sarrià (Mollet). 7è. Class. Daniel González (Mollet) i 8è. Class. Germán Blasco (Mollet).
  • Millor Molletà. Marc Pi (premi atorgat per Pitapes)
  • Millor Júnior. Daniel González de Mollet, 3 edicions consecutives. (premi atorgat per Villacastin)

L’organitzador de l’Open, l’entitat AMOBA, en una nota, ha volgut agrair la seva participació  als billaristes, a l’ajuntament, per cedir l’espai del Mercat Vell i ajudar-los en els trofeigs i “reconèixe’ns amb una presentació oficial”. També “als comerços, 68 en total, per la seva imprescindible aportació. I sobretot als voluntaris. Ells són l’exemple que amb il·lusió, molta voluntat i solidaritat es poden aconseguir grans fites per difícil que sigui el moment. Són realment l’ànima d’aquest esdeveniment”


I finalment, AMOBA  recorda  “a 2 amics que ens han deixat fa poc”. “En Rafa Ruiz, patrocinador del nostre open durant anys, persona molt reconeguda al billar català des de feia més de trenta anys i organitzador de les lligues de Servijocs. I el nostre Emilio Castillo, jugador admirat pel seu caràcter afable, un altre boig del billar que ho volia competir tot, que es prenia aquest esport com una manera més de gaudir de la vida i que va ser voluntari en diverses ocasions del nostre open”, ens expliquen. “Vagi aquest open en la seva memòria”, conclouen.