Les empreses es preparen per a les jubilacions de milers d’empleats cada any

Cada any a Espanya es jubilen al voltant de 350.000 persones. Abans de l’any 2011, mai s’havia superat la xifra dels 300.000, però el 2018 ja es van jubilar 328.159 persones. És una xifra que creix, any a any, impulsada per la retirada escalonada de l’anomenada generació Baby Bommer, els nascuts entre els anys 50 i els 70 de segle passat.

Es tracta d’una de les generacions més nombroses de la societat espanyola que suma uns 12 milions de persones. El procés es va iniciar el 2015, però es mantindrà fins a l’any 2040.

Formalment el 2021 poden accedir a la jubilació ordinària que tinguin seixanta-cinc anys i hagin cotitzat trenta-set anys i tres mesos o més. Els treballadors amb una carrera de cotització inferior a aquest període hauran d’esperar a complir seixanta-sis anys per jubilar-se amb el 100% de la pensió. Però també n’hi ha que tenen ja anys cotitzats de sobres i avancen la jubilació a partir dels seixanta-quatre anys de forma anticipada.

Tot i que la previsió fins a 2027 és que s’allargui l’edat de jubilació fins als seixanta-set anys, havent cotitzat trenta-vuit anys complets, i que es fomentarà que molts treballadors més grans, però sense els anys suficients de cotització per cobrar el 100% de la pensió, segueixin treballant de forma voluntària alguns anys més, la realitat és que les previsions apunten que en els pròxims anys les jubilacions seguiran a l’alça i puguin assolir puntes de més de 600.000 a l’any.

Festa i regal pel nou jubilat

La sortida de centenars de milers de treballadors sèniors del mercat laboral no deixa de ser una bona notícia per als joves que hauran de prendre el relleu en el si de les empreses. També per als interessats que vulguin gaudir d’un merescut descans després d’una llarga vida laboral. És per això fàcil predir que tothom estarà content quan en una empresa un company veterà anunciï que ha decidit finalment jubilar-se. Un anunci que a la llum de les xifres es repetirà moltes vegades.

El comiat al company que se’n va de l’empresa requereix una bona festa on tothom pugui expressar-li la seva estima i desitjar-li tot el millor en els pròxims anys de la seva vida. Per fer-ho, res millor fer-li regals simpàtics, originals i carregats d’humor. Regals com La Agenda del Jubilado feliz que inclou frases enginyoses i divertits acudits a cada pàgina, quadern de notes, apunts i espai per a telèfons. Un present que és molt econòmic i que resultarà útil perquè el futur jubilat organitzi la seva vida. També són bones idees per a un regal de jubilació una tassa o una samarreta personalitzada, un llibre de signatures amb una dedicatòria de tots els companys o qualsevol altre detall relacionat amb les aficions de l’homenatjat.