El Festival internacional de música Sona Mollet tornarà a ser amb públic

La sisena edició del Sona Mollet, Festival Internacional de Música – Memorial Anna Villaescusa Rebull tornarà a ser presencial limitant l’aforament dels espais i prenent totes les mesures de seguretat vigents. El Festival que l’any passat, a causa de la pandèmia, va ser telemàtic, es durà a terme els 8, 9 i 10 d’octubre al Mercat Vell i al Teatre de Can Gomà.

D’aquesta manera, de nou, intèrprets consolidats i joves promeses del panorama musical actual en els estils de jazz, piano i música de cambra, tornaran a visitar Mollet per oferir els seus concerts durant un festival que segueix mantenint el seu tarannà solidari contribuint en la lluita contra la leucèmia. En aquest sentit, com és habitual, tots els beneficis de la venda d’entrades aniran íntegrament a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

El festival manté el seu format habitual. El divendres 8 d’octubre, a les 21 h, hi haurà jazz al Mercat Vell a càrrec del Daahoud Salim Quintet. El dissabte 9, a les 19 h, concert de piano al Teatre de Can Gomà amb Daria Piltyay i Hugo Schuler, i el diumenge 10, a les 11.30 h, música de cambra, també a Can Gomà, amb Clara Ensemble i el Trio Jakob. Les entrades es poden adquirir anticipadament a partir de l’1 d’octubre al Centre Cultural La Marineta i online a partir de les 16 h del divendres 1 d’octubre.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha dit sentir-se “molt honorat de seguir celebrant aquest esdeveniment, aquest projecte cultural de ciutat que ens ha regalat l’Anna i que ha fet de Mollet una capital de la música clàssica i del jazz”. Monràs també ha volgut afegir que “aquesta sisena edició del festival serveixi de record per a aquelles persones ens han deixat, per als que han patit i segueixen patint i d’homenatge i reconeixement per aquells col·lectius que han estat lluitant per nosaltres, per protegir-nos”

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, s’ha mostrat “satisfeta de poder recuperar la presencialitat, i encara que hàgim d’adaptar el format a les actuals circumstàncies que ens limiten l’aforament, tornarem a gaudir de músics de primer nivell”.

Així mateix, el pare de l’Anna, Marià Villaescusa, ha agraït “a l’Ajuntament de Mollet que segueixi defensant i apostant per la cultura en aquests moments tan complicats i ens sumem a la crida que heu fet per tal que aquesta sisena edició serveixi de record i homenatge per als que ja no hi són i per tots els que han contribuït a minimitzar els efectes de la pandèmia ajudant als altres”.

Sona Mollet va néixer l’any 2016 motivat pel record de la jove promesa molletana Anna Villaescusa i promogut per l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb el suport dels conservatoris del Liceu i d’Amsterdam.