L’oferta de pisos de lloguer creix a Mollet tot i la contenció de rendes obligades per la declaració d’àrea tensa

Mollet del Vallès torna a formar part de la llista de municipis catalans considerats mercats d’àrea tensa per tal de poder aplicar la contenció de rendes de lloguer. Aquesta contenció, en el cas de Mollet, sembla que no ha afectat negativament el mercat de lloguers a la ciutat, ja que aquest ha seguit augmentant.


Segons ha donat a conèixer la regidora d’Habitatge, Núria Muñoz, “en el primer trimestre de 2021 es van registrar 255 contractes, més que en qualsevol altre trimestre de 2019 i de 2020, el que a primera vista desmenteix que la regulació de preus o contenció de rendes redueixi l’oferta, si no que el mercat de lloguer segueix incrementant-se hi hagi o no regulació”.


Muñoz ha afegit que “tot i que celebrem la renovació de declaració de mercat d’habitatge tens, la llei s’hauria de mantenir en el temps i treballar per tal de reclamar que existeixi un parc d’habitatge públic suficient per garantir un habitatge per a tothom o que hi hagi lloguers més justos”


La declaració d’una àrea d’habitatge tens deriva de la llei 11/2020 aprovada pel Parlament de Catalunya que estableix una sèrie de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer d’habitatge.
D’aquesta manera, amb l’aplicació d’aquesta llei, a Mollet del Vallès es regula la contenció i moderació de rendes en els contractes de lloguer per evitar l’increment de preu dels pisos i desinflar els preus abusius que han de pagar els inquilins.La llei determina que els propietaris d’habitatges facin pagar com a renda de lloguer el preu determinat per l’índex de referència de preus de lloguer.


També estableix que el 30% del sou dels inquilins sigui el límit que vagi destinat al lloguer. En el cas dels joves menors de trenta-cinc anys, la llei defensa que la mitjana dels preus dels lloguers de l’habitatge no pot augmentar més del 30% de la renda mitjana d’aquests joves que tenen un pis llogat.