Santa Perpètua acollirà el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del territori sud del Vallès

Santa Perpètua acollirà el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del territori sud dels Vallès. El nou equipament donarà servei als municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines i Santa Perpètua de Mogoda. En el cas dels ciutadans de Mollet els serveis d’urgència es prestaran a l’Hospital de Mollet que recentment ha iniciat el procés per ampliar-los.

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que ha donat a conèixer la notícia, ha mostrat la seva alegria perquè es pugui materialitzar “una llarga reivindicació de la Plataforma d’usuaris i usuàries del Baix Vallès per a millorar l’atenció urgent primària i que d’aquesta manera, els CAP puguin esdevenir centres dedicats a l’atenció ordinària amb més personal i més qualitat”. “Quan es lluita, a vegades es pot guanyar, com és el cas”, han dit des de la plataforma.

El nou CUAP de Santa Perpètua se situarà en un edifici de nova construcció al Recinte Firal, al costat de l’edifici de Desenvolupament Local, i donarà servei les 24 hores, cada dia de l’any, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat dels municipis de referència, evitant els desplaçaments de les persones usuàries dels serveis d’urgències dels hospitals, segons ha explicat Salut. També s’hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament comptarà amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent. Salut ha anunciat que la previsió és que en els pròxims mesos es redacti i s’aprovi el projecte executiu i que les obres puguin començar l’any 2022.

El Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua en la seva sessió celebrada ahir dijous 30 de setembre va aprovar per unanimitat la cessió del terreny a la Generalitat de Catalunya per a la construcció d’aquest equipament, que s’ubicarà a una parcel·la del Recinte Firal amb una superfície de sòl de 2.792 m2.

El projecte d’aquest nou CUAP està previst dins del Pla estratègic del Vallès Oriental 2019-2022, el Pla d’inversions del CatSalut i el Pla nacional d’urgències de Catalunya, aprovat pel Departament de Salut l’any 2017, i s’emmarca en el Pla director d’urgències del territori, que es completa amb l’ampliació de les urgències de l’Hospital de Mollet per tal de dotar el territori d’una oferta de serveis d’urgències i continuïtat assistencial propera i de qualitat.