Els indicadors Covid-19 es tornen a elevar a Mollet després de diverses setmanes de baixada

Els indicadors Covid-19 tornen a pujar a Mollet i se situen de nou en nivells “molt alts”. La situació de pujada després de diverses setmanes seguides de descens sembla vinculada a una revifalla de casos concentrada en el món escolar, ja que hi ha una quantitat important d’alumnes confinats. Aquesta situació de moment, no implica repercussions mèdiques.

Segons ha informat l’Ajuntament de Mollet aquests moments, l’índex de rebrot a Mollet està en 190, quan dilluns passat era de 59. Així mateix augmenta la velocitat de retransmissió situant-se fins al 2,15. La setmana passada aquest indicador que mostra la quantitat de persones que contagia cada positiu estava al voltant d’1.

Aquesta situació pot estar vinculada a què en els centres educatius de Mollet hi ha 4 grups d’alumnat de primària confinats. En total, entre primària i secundària, hi ha 99 persones confinades i 15 positives. Això es produeix malgrat que a hores d’ara el 86 % de la població major de dotze anys ja ha rebut la primera dosi i ja tenen la pauta completa el 84,1% el que comporta que en aquests moments 39.800 molletans ja hagin rebut les dues vacunes. Una part de la població on ara es propaga el virus és entre els menors de dotze anys, però també entre els més joves on la vacunació és inferior a la de franges d’edat més gran.

Tot i això sembla que aquesta situació d’increment de casos positius no té implicacions, de moment, sanitàries ja que el passat divendres l’Hospital de Mollet va quedar finalment buit d’ingressats per Covid-19.