El documental Unblock Cuba, arriba a Mollet de la mà de Mollet amb Cuba

Dissabte, 16 d’octubre. 18 h. Mercat Vell

Mollet amb Cuba projectarà el documental Unblock Cuba el dissabte 16 d’octubre, a les 18 h, al Mercat Vell, de Mollet, es comptarà amb la participació del director Sergio Gregori Marugan i del coguionista i ajudant de direcció Àlvaro Toca.

En aquest acte serà presentat també, un audiovisual que recull 40 testimonis realitzats amb la participació de persones de la localitat que es van unir a la campanya en contra el bloqueig a Cuba. Aquest documental es projectarà, a més de Mollet, a Lleida, Barcelona, i Sabadell entre el 13 i el 17 d’octubre.

Unblock Cuba, òpera prima del seu director, suposa un fidel retrat de la història recent de Cuba, els canvis que s’estan produint, les relacions bilaterals amb els EUA i les conseqüències del bloqueig. El rodatge va començar el 2017, durant l’acostament de l’administració del Partit Demòcrata cap a Cuba, i va finalitzar després de l’aplicació del títol III de la Llei Helms-Burton per l’administració Trump el 2019, mentre que la seva producció va acabar el 2020, setmanes abans de la crisi de la COVID-19.

La plataforma catalana de solidaritat amb Cuba, Defensem Cuba, ha organitzat aquesta gira programant la projecció del documental i el col·loqui posterior amb el director, fundador i director també de la televisió online Furor TV, i autor del llibre “Tomar partido”, que busca generar espais de reflexió i debat. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament. Hi haurà també un punt de recollida de medicaments, material sanitari i ortopèdic per enviar a Cuba.