L’artista italià Alessandro Quaranta fa un laboratori amb infants al CRA’P

Divendres 8 d’octubre. 17h. Al CRA’P

Aquest divendres 8 d’octubre de 17h a 20h el CRA’P de Mollet acull el laboratori SER MENYS, INTERROGAR LES PEDRES – Escoltar i moure’s mirant objectes inanimats dirigit per Alessandro Quaranta. El laboratori forma part d’un projecte d’investigació que utilitza el llenguatge del vídeo com a eina pedagògica i exercici d’escolta i atenció.
El mètode experimental utilitzat fins ara està dirigit a subjectes en edat escolar amb dèficit d’atenció – hiperactivitat a diferents nivells. El que es practica amb les activitats que proposa ens revelarà el que podem tenir en comú amb un os, una fruita o un objecte antic, amb una major consciència de la memòria del nostre cos quan mirem a través de la lent de la càmera de vídeo.

Alessandro Quaranta és un vídeo artista, graduat a l’Acadèmia de Belles Arts Albertina de Torí. En la seva pràctica creativa, adopta un enfocament simbiòtic d’immersió-escolta respecte al que crida la seva atenció; persones, coses o animals, que documenta amb el vídeo. En els seus vídeos també registra situacions i contextos sensibles, a partir dels marges i els confins: naturals i polítics, materials i immaterials. En particular, presta particular atenció a la relació entre els espais i les comunitats que els habiten o travessen. Les seves obres han estat exposades en mostres col·lectives i individuals en diversos països d’Europa.