La nova Oficina d’Orientació Jove de Mollet treballarà en un programa contra l’abandonament escolar

L’Ajuntament posa en marxa la nova Oficina d’Orientació Jove a les instal·lacions del Mollet Hub. Serà la finestreta única per accedir a la informació i els serveis d’orientació en matèria d’educació, laboral, entre d’altres. La seva creació és un dels objectius inclosos en el Pla Local de Joventut 2019-2023. L’Oficina oferirà acompanyament a alumnes i famílies i treballarà en un programa pilot contra l’abandonament escolar.

L’Oficina disposarà del Servei d’orientació d’àmbit comunitari, també de nova creació, que oferirà acompanyament a alumnes i famílies i crearà itineraris educatius de caràcter no formal, relacionats amb l’esport o el lleure. És un servei que funcionarà els dimecres de 9 h a 13 h i de 16 h a 18 h amb cita prèvia al telèfon. El Servei d’orientació, que s’emmarca dins del Pla educatiu d’entorn, també atendrà casos derivats dels mateixos centres d’ensenyament de la ciutat, relacionats amb l’absentisme escolar o l’acolliment de famílies nouvingudes. “La idea és fomentar l’atenció individualitzada per aquells alumnes que ho necessitin”, ha explicat el regidor Raúl Broto.

Mollet és una de les 5 ciutats escollides per la Diputació de Barcelona per portar a terme la prova pilot del programa Noves Oportunitats Educatives (NOE), dedicat a combatre el fracàs escolar. La Diputació està creant una eina per poder obtenir dades fiables d’abandonament escolar. Un cop recollides, la nova Oficina farà una diagnosi de la situació real de la ciutat i impulsarà accions per combatre aquesta problemàtica.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha assenyalat que en aquesta oficina “hi haurà professionals que ajudaran els joves a trobar el seu camí en l’àmbit de l’educació, l’emprenedoria o l’habitatge. Es tracta d’un projecte vital per la mateixa ciutat”. Ha afegit que “amb aquest projecte, Mollet lluitarà contra l’absentisme i el fracàs escolar”. L’alcalde, conscient dels fracassos que es produeixen sovint per manca d’orientació ha afegit: “Creiem que no es pot demanar més als centres educatius amb els recursos que tenen, d’aquí la importància que les administracions aboquem recursos per reforçar, sumar i complementar.”

El regidor d’Educació, Raúl Broto, ha definit el nou servei com una “finestreta única per resoldre dubtes dels àmbits educatiu i laboral, i més endavant també sobre qüestions relacionades amb l’habitatge, els viatges o l’atenció psicosocial”.

“Volem oferir un servei general, un paraigua pels joves. Des d’aquí s’orientarà també les famílies”, ha explicat el regidor de Joventut, Juan Torrecilla. “Complim un dels grans compromisos del Pla Local de Joventut, millorar l’orientació de la joventut de Mollet. A més que consolida al Mollet Hub com el seu equipament de referència.”, ha explicat.