Els veïns de Santa Rosa i la CUP també presenten al·legacions al POUM

Els veíns no volen pisos a Els Pinetons

La CUP Mollet ha anunciat aquest dimarts que ha presentat un conjunt de 21 al·legacions contra l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística de Mollet del Vallès. També l’Associació de Veïns de Santa Rosa han presentat al·legacions a l’aprovació inicial del POUM perquè no es construeixin els 133 pisos previstos al Pla de Millora Urbana (PMU) Els Pinetons.

Concretament, es demana la retirada d’aquest PMU i que l’espai per sobre de la ronda sigui zona verda. La presidenta de l’Associació de Veïns de Santa Rosa Teresa Prades ha informat a les xarxes socials que amb les al·legacions els veïns han entregat 2.450 signatures en contra del projecte de construir habitatges.

Marc Compte, portaveu de la CUP Mollet, ha assenyalat sobre el nou document que marcarà les directrius de l’urbanisme de la ciutat que “divuit anys des de l’últim pla urbanístic és massa temps per una ciutat amb tants problemes com Mollet, l’equip de Govern s’ho ha pres amb massa calma, per fer un POUM que al final està molt lluny de ser el pla que Mollet necessita”.

El Portaveu de la CUP Mollet ha explicat que les al·legacions de l’assemblea independentista giren al voltant de: “la manca d’autocrítica sobre les previsions incomplertes de l’anterior POUM, sobre el segrest del debat sobre la preservació del l’espai agrícola del Calderí i de l’àmbit dels Pinetons, la manca de solucions a la contaminació i l’incompliment de la Llei contra el canvi climàtic, la sobirania alimentària, la protecció de la memòria i el patrimoni històric, la manca d’aposta per l’habitatge públic de lloguer o per afavorir un desenvolupament urbanístic sense augmentar l’ocupació del sòl, el reaprofitament de la ciutat mateixa, la rehabilitació d’edificis, la reforma dels teixits residencials existents i la reconversió dels teixits industrials, entre moltes altres coses.”