L’Hospital de Mollet triplica el nombre de persones ingressades per Covid-19 en menys d’una setmana

L’Hospital de Mollet té aquest dilluns onze persones ingressades a causa de la Covid-19, una de les quals està a l’UCI. El dimecres de la setmana passada només hi havia tres persones ingressades. Es tracta, segons han informat des de l’Hospital, en la seva majoria de persones amb les dues dosis de la vacuna. Cap d’elles té la tercera dosis que es recomana per col·lectius vulnerables i persones grans.

L’Hospital ha fet una crida a mantenir les mesures de seguretat- distància i mascareta- i ha atribuït la situació a l’arribada del mal temps que fa que les activitats es realitzin en locals tancats.

A més a més, segons les últimes dades oficials, l’índex de rebrot a Mollet se situa en 381 i la velocitat de retransmissió en 2,17. Són xifres que estan per sobre les dades generals de Catalunya, amb un índex de rebrot de 207 i una velocitat de retransmissió d’1,46. L’Organització Mundial de la Salut considera que el risc és “molt alt” quan l’índex de rebrot supera la xifra de 200.

Segons les dades de la Generalitat de Catalunya, el passat dimecres el risc de rebrot de la Covid-19 en el Baix Vallès havia pujat, però era encara de 147 punts i la Rt a 2,10. En pocs dies, doncs, s’ha triplicat el nombre de persones ingressades a l’Hospital i s’ha doblat la incidència de la Covid-19

Als centres educatius de Mollet hi ha 239 persones confinades, entre alumnes i professors, i 38 casos positius. El govern local ha analitzat la situació de les dades de la pandèmia aquest dilluns al matí, durant la reunió de coordinació.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha assegurat que “setmana rere setmana estem veient amb preocupació com les dades Covid a la ciutat no paren de pujar. Això no s’ha acabat, no podem abaixar la guàrdia. Monràs ha encoratjat la població “a vacunar-se. S’ha demostrat que la vacuna funciona i, per tant, és important que aquelles persones que no s’han vacunat encara ho facin com més aviat millor. No fer-ho és una imprudència que posa en risc la salut col·lectiva i la vida de les persones”, ha afegit.