Una molletana guanya el I concurs de tiratge de canyes de Catalunya

Jenifer Tejada, del Bar Homer situat al barri de Plana lledó de Mollet del Vallès, ha guanyat aquest dilluns el I Concurs de Tiratge d’Estrella Damm de Catalunya, on s’han enfrontat els 10 finalistes, seleccionats entre les 293 candidatures presentades. Entre els finalistes hi havia altres dos establiments de restauració de Mollet: Alberto Magdaleno, del pub i cocteleria Confidencial, de la Rambla Balmes i Félix Navarro del Restaurant L’Olivé, del polígon industrial Can Magarola.

El concurs es va convocar a l’octubre i a tots els participants se’ls va demanar gravar-se fent una canya i pujar el vídeo a la plataforma del concurs, informa Damm en un comunicat.

La guanyadora Jenifer Tejada, del Bar Homer ha estat premiada amb un xec de 2.000 euros.

Alguns dels criteris del jurat per valorar la tirada de la canya han estat la tècnica (com l’obertura de l’aixeta, la inclinació de la copa i la pressió), la presència de bombolles, l’esbandida de la copa i la presentació de la canya a la barra.

Yan Maia (Beer Somelier de Damm) ha exposat al principi les claus d’un tiratge: fer servir una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per omplir-la i, quan la cervesa ocupi tres quartes parts, tancar l’aixeta i tornar a obrir per deixar caure suaument la crema a la copa.