L’escola Anselm Clavé apadrina el Museu Abelló i la Casa del Pintor

L’Agrupació escolar Anselm Clavé apadrina el Museu Abelló i la Casa del Pintor. Aquest centre participa del programa Apadrinem el nostre Patrimoni, que es basa en la idea de l’apadrinament d’un element patrimonial per part d’un centre educatiu amb el propòsit d’afavorir la implicació de l’alumnat a partir d’una proposta didàctica, promoure el coneixement de del patrimoni més proper al centre educatiu i projectar aquest coneixement a la comunitat i a l’entorn. El Departament d’Educació de la Generalitat és qui ha concedit aquest programa.

A partir d’aquí, l’Agrupació escolar Anselm Clavé i la Fundació Municipal Joan Abelló han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’apropar a l’alumnat aquesta part del patrimoni cultural de Mollet, donar a conèixer les seves característiques i activitats i, de retruc, donar valor i aprofundir en el coneixement des del punt de vista cultural.

Amb aquest acord, la relació de l’escola amb el museu  consistirà en un programa anual on s’especificarà diferents accions a desenvolupar durant el curs escolar, visites per conèixer la història de l’edifici, les seves col·leccions, les tasques que es porten a terme en un museu i el desenvolupament de diferents activitats. Posteriorment, des de l’escola es treballarà per fer-ne difusió en el seu entorn.

Per la regidora de Cultura Mercè Pérez, “és tracta d’una molt bona iniciativa  per donar a conèixer al nostre alumnat el patrimoni de Mollet i, especialment, uns dels nostres símbols culturals com són el Museu Abelló i la Casa del Pintor i, alhora, que puguin projectar el que han après sobre el patrimoni de la nostra ciutat a la mateixa comunitat i al seu entorn”.

L’Agrupació escolar Anselm Clavé es basa en un model educatiu que vol contribuir al desenvolupament de les persones autònomes, solidàries, responsables i compromeses entenent l’educació com una tasca compartida amb la família.