El Govern demana tornar aquest Nadal al toc de queda nocturn i reduir l’aforament de bars i restaurants

tattooed barista making coffee with coffee machine
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

El Govern de la Generalitat ha decidit aquest dilluns al vespre aplicar noves mesures a Catalunya per frenar el creixement de la pandèmia que avança sense fre impulsada per la variant òmicron. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afirmat que “més enllà d’incrementar les terceres dosis s’imposen noves restriccions. És necessari, urgent i imprescindible reduir la mobilitat i la interacció entre persones que no són grup bombolla”.

Amb aquest objectiu, l’Executiu català proposa limitar les trobades a un màxim de 10 persones, implementar novament el toc de queda ( de la 1 de la nit fins a les 6 de la matinada), tancar l’oci nocturn i reduir els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura.

El Govern presentarà la resolució amb aquest paquet de mesures al Tribunal Superior de Justícia perquè les validi i, per tant, puguin entrar en vigor a partir de la nit de dijous que ve a divendres. L’Executiu català preveu que la resolució tingui una vigència de 15 dies, i sigui revisada un cop complert aquest termini de temps.

Plaja, després de reconèixer que el Govern és conscient de l’impacte que generen sempre les limitacions, ha afirmat que “els experts ho deixen clar, si no es prenen mesures amb caràcter urgent, l’impacte de la pandèmia serà molt pitjor que tots els impactes econòmics, socials o emocionals que aquestes mesures sabem que poden provocar”.