El Ple aprova per unanimitat atorgar la distinció ‘Per Mollet’ a la futbolista Alexia Putellas

El Ple municipal de Mollet, celebrat aquest dilluns, va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals atorgar la distinció ‘Per Mollet’ a la capitana del FC Barcelona Alexia Putellas. És un reconeixement de la ciutat cap a molletans i molletanes que han destacat en l’àmbit de la cultura, l’esport, el civisme o l’associacionisme. La distinció s’atorga des de l’any 1997.  

Es tracta d’una placa i un pin que l’alcalde Josep Monràs entregarà a la futbolista en una data encara per determinar, però que serà després de les festes.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va afirmar que “Alexia Putellas és una jugadora excepcional que porta el nom de Mollet, la nostra ciutat, arreu del món”. Monràs va afegir que “vull destacar la gran feina que fa per visualitzar l’esport femení”.

Alexia Putellas va rebre fa unes setmanes el guardó de la Pilota d’Or que l’acredita com la millor jugadora del món. La setmana passada va rebre la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat a persones que han destacat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Aquest dilluns, la Federació Catalana de Futbol va nomenar-la com a millor futbolista catalana de l’any.

Nascuda a Mollet de Vallès l’any 1994, Alexia Putellas va formar-se a les categories inferiors del CE Sabadell i del RCD Espanyol. És futbolista del FC Barcelona des del 2012 i actualment és la capitana del primer equip. La temporada passada va ser una de les jugadores determinants en aconseguir el triplet amb el Barça: La Lliga, la Copa de la Reina i la Women’s Champions League. 

En total, Putellas ha guanyat ha guanyat 1 Lliga de Campions (2021), 5 Lligues espanyoles (2013; 2014; 2015; 2020 i 2021), 5 Copes de la Reina (2013; 2014; 2017; 2020 i 2021) i 1 Supercopa d’Espanya (2020) amb el Barça i 2 campionats Europeu sub-17 (2010 i 2011) amb la selecció espanyola, a més de rebre nombroses distincions individuals.