Mollet mantindrà la Cavalcada de Reis, però amb limitacions

Mollet tornarà a celebrar la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, després que al gener de 2021, a causa de les mesures Covid, es va transformar en un acte al Pavelló de Riera Seca. Ses Majestats arribaran la tarda del 5 de gener a l’Estació de Mollet-Sant Fost amb el tren de les 18.08 h.

Per donar compliment a les mesures sanitàries Covid 19 i per evitar aglomeracions, com que els Reis venen de terres llunyanes i han passat per molts països, la prudència obliga a què, amb l’objectiu de vetllar per la seguretat dels molletans i molletanes, mantindran distàncies de seguretat amb la canalla durant tot el recorregut.

Els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar tindran patges que seran els encarregats de recollir les cartes, tot evitant contactes propers. A més a més, no es llançaran caramels com a mesura d’evitar aglomeracions i contactes propers.

Els tres Reis faran el recorregut habitual pels carrers Berenguer III, plaça Catalunya, avinguda de la Llibertat, plaça Major, avinguda de Burgos, avinguda de Jaume I i avinguda d’Antoni Gaudí, on s’acabarà el recorregut.

La Cavalcada estarà formada per les carrosses de l’Estrella, del Patge Xumet, del Carter Reial, dels tres Reis i del camió Carboner.

El lliurament de les claus de la ciutat es farà a la plaça Major, davant de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i de sis nens i nenes sortit del sorteig entre tots els infants de la ciutat que van néixer l’any 2016. Aquest any no participarà cap coral com a mesura de seguretat.

Mercè Pérez, regidora de Cultura i Festes, ha explicatque “ja ho tenim tot preparat per a que el 5 de gener Ses Majestats els Reis de l’Orient puguin recórrer la ciutat al damunt de les seves carrosses” i ha afegit que “de totes maneres haurem d’estar atents a les mesures que puguin dictar les autoritats sanitàries al respecte i que poden obligar-nos a última hora a haver de transformar l’acte”.

La voluntat de l’Ajuntament és mantenir el desenvolupament de la Cavalcada de Reis sempre que les normatives vigents dels organismes competents ho permetin.