INNOCENTADA: Alexia Putellas cedirà tots els seus guardons esportius a Mollet per ubicar-los en un museu que portarà el seu nom

La jugadora amb el seu darrer premi a la “Millor jugadora femenina de l’any”

La futbolista molletana Alexia Putellas va rebre ahir a Dubai el premi a la ‘Millor jugadora femenina de l’any’ dels Globe Soccer Awards, que s’han lliurat aquest dilluns al conegut edifici Burj Khalifa de la ciutat dels Emirats Àrabs.

Aquest nou guardó s’afegeix als molts que ha rebut la futbolista del FC Barcelona en les darreres setmanes. Alexia Putellas va rebre fa unes setmanes el guardó de la Pilota d’Or que l’acredita com la millor jugadora del món. Fa uns dies també va rebre la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat a persones que han destacat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. La passada setmana, la Federació Catalana de Futbol va nomenar-la com a millor futbolista catalana de l’any i el mateix dia el ple de Mollet del Vallès va decidir otorgar-li per unanimitat la distinció “per Mollet”.

La quantitat de guardons rebuts ja constitueix un maldecap per la futbolista catalana segons va desvelar ahir en una entrevista exclusiva al diari Arabian News Report. “A casa ja no hi cabem amb tants premis i distincions que m’han donat en els últims temps”, va explicar l’esportista.

I és que Alexia no només guarda els premis dels darrers temps sinó també tots els que ha acumulat al llarg de la seva ja llarga carrera esportiva. La jugadora va declarar a Arabian News Report que recentment ha parlat amb l’Ajuntament de Mollet de cara a trobar una solució a aquest problema domèstic i que ja han arribat a un acord segons el qual cedirà a la ciutat tots els premis que ha guanyat i els que guanyarà en el futur i l’Ajuntament, com a contrapartida, els ubicarà en un equipament municipal on podran ser exhibits i visitats per la gent.

“Estic molt contenta amb aquest acord, ja que no només solucionaré els meus problemes d’espai a casa sinó que també em trec de sobre el mal de cap de netejar tant de metall daurat”, va declarar la futbolista.

Segons han apuntat fonts municipals a MolletViu.com, aquest mateix 28 de desembre, l’Ajuntament està pensant a cedir, per donar compliment a aquest tracte, la planta de dalt de La Marineta per exhibir els premis de la jugadora i confien que en el futur el Casal Cultural passi a denominar-se Casal Cultural i Museu Alexia Putellas.

Alexia Putellas és futbolista del FC Barcelona des del 2012 i actualment és la capitana del primer equip. La temporada passada va ser una de les jugadores determinants en aconseguir el triplet amb el Barça: La Lliga, la Copa de la Reina i la Women’s Champions League. En total, Putellas ha guanyat 1 Lliga de Campions (2021), 5 Lligues espanyoles (2013; 2014; 2015; 2020 i 2021), 5 Copes de la Reina (2013; 2014; 2017; 2020 i 2021) i 1 Supercopa d’Espanya (2020) amb el Barça i 2 campionats Europeu sub-17 (2010 i 2011) amb la selecció espanyola, a més de rebre nombroses distincions individuals.

Nascuda a Mollet de Vallès l’any 1994, Alexia Putellas va formar-se a les categories inferiors del CE Sabadell i del RCD Espanyol.