Mollet reforçarà aquest 2022 el cos d’agents cívics amb dos efectius

Els agents cívics de Mollet han realitzat aquest 2021 un total de 6.200 accions per sensibilitzar la ciutadania i promoure el bon ús dels espais de la ciutat.

Un total de 1.873 intervencions – és a dir, el 30% del total – han estat relacionades amb la mobilitat. Es tracta d’avisos a patinets elèctrics o bicicletes que circulaven per zones de vianants, conductors de vehicles mal estacionats i vianants que no respectaven els semàfors.

Un total de 654 accions han consistit en fer complir les mesures de seguretat contra la Covid 19. Han estat avisos per no fer ús de la mascareta o per no respectar els aforaments a bars i restaurants.

Un total de 333 accions han estat relacionades amb la tinença d’animals de companyia. Es tracta d’avisos per portar el gos sense lligar o per no recollir els excrements.

Entre la resta d’actuacions, hi ha a la vigilància a les entrades i sortides de les escoles, el patrullatge els dies de mercat o la resolució de dubtes a la ciutadania, a més de la participació en actes públics, entre d’altres.  

Els agents cívics tenen la tasca de fer complir les ordenances municipals i promoure les actituds de convivència, respecte i bon ús dels espais. Els agents cívics no poden sancionar, però avisen la patrulla de la Policia Municipal si la situació ho requereix. L’Ajuntament disposa actualment de dos agents cívics que durant 2022 augmentarà en dues places més.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Juan José Baños, ha posat en valor “la gran feina que fan els agents cívics en favor del civisme, les bones actituds i la convivència a la ciutat; una tasca que es reforçarà encara més amb la incorporació dels dos nous agents”.