La Policia Municipal de Mollet inicia una campanya de control de l’ús del cinturó i casc

Durant aquesta setmana la Policia Municipal de Mollet del Vallès du a terme una campanya coordinada amb el Servei Català de Trànsit per al control de la seguretat passiva dels vehicles, conductors i passatgers. Els agents controlaran la correcte utilització del cinturó de seguretat, el casc i els sistemes de retenció infantil (SRI).

Aquesta campanya pretén recordar a la ciutadania la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat en els desplaçaments en general i conscienciar els pares i mares de la correcta utilització de les cadires de seguretat dels infants en els desplaçaments d’anada i tornada a l’escola. 

La Policia Municipal realitzarà controls aleatoris en diferents punts de la ciutat que coincidiran amb els horaris d’entrada i sortida dels escolars. Es controlarà entre d’altres, la utilització del cinturó de seguretat tant de conductors com d’acompanyants, la correcta utilització dels sistemes de retenció infantil ( cadires per a menors amb alçada igual o menor de 135cm) i l´ús del casc tant en motocicletes, ciclomotors, patinets i bicicletes.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Juanjo Baños, ha assenyalat que “des del govern municipal implementem accions per millorar la seguretat en els desplaçaments com reduir  la velocitat a 30 km/h o millorar la visibilitat de les cruïlles però la ciutadania també ha de fer accions per garantir la seva pròpia seguretat com posar-se el cinturó o el casc”. Així mateix, Baños ha afegit que “és molt important dur a terme campanyes com aquestes que controlen i consciencien sa la ciutadania de la importància de fer servir aquestes elements de seguretat”