La Tramolla presenta quatre obres, entre elles un premi MAX, en el seu cicle de Teatre De Prop

“30 anys, un acte poètic de resistència” estrenarà el cicle el 19 de març

Centre d’Art i Cultura La Tramolla. Del 19 de març al 28 de maig.

El Centre d’Art i Cultura La Tramolla de Mollet del Vallès presenta les obres del seu cicle de #TeatreDeProp pel que resta de temporada, en la seva aposta per consolidar una programació estable de teatre de petit format a la nostra ciutat.
En aquest cicle La Tramolla acollirà quatre funcions entre els mesos de març i maig, programant una representació el tercer dissabte de cada mes i, com a cloenda, una funció especial el darrer dissabte de maig on s’estrenarà una nova producció molletana creada en residència a La Tramolla. En aquest cicle es podran veure dues obres de producció local, una del Vallès i una del País Valencià. Entre elles hi ha una estrena i un premi MAX.

“La intenció inicial era programar cinc funcions a partir del febrer però per causes alienes a la nostra voluntat finalment no es podrà celebrar la funció de “La Figa” prevista pel dissabte 19 de febrer, ni hem pogut trobar una alternativa satisfactòria per a substituir-la”, expliquen des de La Tramolla.

El pròxim dissabte 19 de març a les 20:30h s’encarregarà d’obrir el cicle, retornant a Mollet després de triomfar pels escenaris mexicans, la peça de teatre físic “30 anys, un acte poètic de resistència” creada pels fundadors de CRA’P Esther Freixa i Toni Cots. Es tracta d’una proposta arriscada, colpidora, impactant, però al mateix temps delicada, íntima i subtil, fruit de l’intens treball d’investigació que Cots i Freixa porten realitzant des de 2007 i que ja podem considerar com una de les aportacions més importants feta des de la nostra ciutat al món teatral contemporani. No som els únics en pensar-ho: segons la prestigiosa revista Proceso, “30 anys” és “una hora de trance; un viaje de ida y vuelta; al despertar, sabemos que el teatro como experiencia vital es insustituible”.

La diada de Sant Jordi, també a les 20:30h, La Tramolla rebrà la visita dels valencians La Bullanga, la companyia liderada pel jove creador i dramaturg Adrian Novella, una de les veus amb més projecció del panorama teatral de la comunitat veïna, amb una multi premiada proposta de teatre interactiu fora dels teatres: “Joc de Xiquetes”.

Creada per al Festival Russafa Escènica de 2016, l’obra que podrem veure a l’abril a casa nostra va guanyar el Premi MAX especial del públic 2018, a més de quedar finalista en les categories de Millor Espectacle Revelació i Millor Autoria Revelació. Pel que fa a les interpretacions, la protagonista de “Joc de Xiquetes” Resu Belmonte va ser guardonada entre altres amb el Premi AAPV a la millor interpretació femenina de teatre de 2019, i un dels seus protagonistes masculins, Jorge Valle, va quedar finalista aquell mateix any en la categoria de millor interpretació masculina de teatre.

Dissabte 21 de maig serà el torn de conèixer a la companyia Fata Morgana Teatre, projecte liderat pel jove poeta, escriptor, dramaturg i director rubinenc Pol Borrell Falcó, amb els que ha estrenat més d’una desena d’obres originals des de la seva creació l’any 2016, a part de publicar dues novel·les i un poemari.

De la ploma de Borrell Falcó surten també totes les històries de “Peces”, l’obra que presentaran a La Tramolla.

8 actors i actrius de la companyia vallesana construeixen aquest artefacte per a experimentar amb les possibilitats del microteatre, un espectacle en evolució permanent on tots els gèneres, llenguatges, registres i possibilitats hi tenen cabuda.

Finalment, com a cloenda de temporada el darrer dissabte de maig, dia 28, La Tramolla acollirà l’estrena d’un espectacle escrit, dirigit i interpretat pel jove actor molletà Pau García Morillas, que es troba des de fa uns mesos en procés de creació en residència al nostre centre de la Plana Lledó. Es tracta del monòleg “Salai, el deixeble estimat” amb el que García Morillas explora la polèmica figura del deixeble de Leonardo da Vinci.