La PAH Mollet es manifesta en contra de la Llei Mordassa

Diverses desenes de persones es van manifestar aquest diumenge al migdia a Mollet en contra de la denominada Llei Mordassa. La manifestació estava convocada per la PAH Mollet i del Baix Vallès i es va fer de forma paral·lela a concentracions similars convocades en altres 24 poblacions espanyoles. La concentració es va iniciar a Mollet als quatre bancs i des d’allà es va dirigir, per l’Avinguda Llibertat, fins a la plaça de l’Ajuntament.

La mobilització es fa contra la reforma d’aquesta llei que s’acordarà el pròxim dia 15 de febrer a la Comissió d’Interior del Congrés. Segons la PAH la Llei Mordassa s’ha emprat de manera recurrent des de la seva aprovació en 2015 “per a desmobilitzar a organitzacions, activistes, periodistes i ciutadania en general que es mobilitza en la defensa dels drets humans”.

Expliquen que des de març de 2019, només a Catalunya, han comptabilitzat fins a 364 multes al moviment per l’habitatge, 351 d’elles posades en desnonaments, que sumen un total de 206.141,00 euros.

En aquestes mobilitzacions es reclama a la ponència de la Comissió d’Interior que “es replantegi una futura llei que garanteixi el lliure exercici dels drets i llibertats i que s’abordi de manera prioritària la redefinició del concepte de seguretat ciutadana”. Segons la PAH en la reforma es mantenen les infraccions més utilitzades per a desmobilitzar la protesta, sancionant la “desobediència”, o la “falta de respecte a agent de l’autoritat”.