“La Guerra contra Cuba” d’Oliver Stone al 14è Cicle de Cinema Cubà

La Marineta. Dissabte 19 de febrer. 17.30 h.

Mollet amb Cuba organitza dissabte 19 de febrer (17.30 h) al Centre Cultural La Marineta la segona sessió del 14è Cicle de Cinema Cubà amb la projecció del documental La guerra contra Cuba. És un documental produït pel director Oliver Stone i l’actor Danny Glover i està narrat per la periodista cubana Liz Oliva.

El documental examina els efectes de sis dècades de sancions i embargaments sobre Cuba i el seu poble, agreujades amb el president Trump, després que s’havien calmat breument durant la presidència d’Obama. Oliver Stone atribueix una motivació econòmica i política a l’agressió dels EUA contra Cuba, ja que, Trump buscava els vots dels cubans exiliats de Florida, un estat clau per a les eleccions presidencials nord-americanes.

“La guerra contra Cuba” ofereix una ullada a la vida quotidiana cubana, plantejant preguntes i investigant causes rarament cobertes pels mitjans occidentals.

L’acte comparà amb la presència de Ramon Franquesa, professor d’Economia Mundial a la Universitat de Barcelona (UB), expert en recursos renovables i economia social, participant en l’Assemblea Internacional dels Pobles i portaveu de la Marea Pensionista, que donarà més arguments en el coneixement d’aquest conflicte.

En aquest acte també es presentarà un audiovisual que recull 40 testimonis de persones de Mollet que es van unir a la campanya en contra el Bloqueo a Cuba.