El Síndic de Mollet va atendre 40 queixes i 80 consultes l’any passat

Aquest dilluns el síndic personer de Mollet del Vallès, Salvador Rovirosa ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament molletà el seu primer informe d’actuació.

A l’any 2021, un anys despres de la seva elecció com a noi Síndic, l’Oficina del Síndic Personer va fer un total de 120 actuacions, de les quals 42 queixes i 78 consultes, assessoraments i proveïment d’informació a la ciutadania. Aquest volum d’actuacions és molt similar al de 2020, amb també 120 actuacions però 40 queixes i 80 consultes.

Si bé les actuacions es van mantenir, les activitats del síndic van disminuir força  per les mesures sanitàries imposades per la Covid-19. Tot i així, cal destacar:

·         Les reunions de treball amb responsables de diferents associacions i entitats de la ciutat, serveis tècnics municipals i grups polítics amb representació a l’Ajuntament. El síndic també va participar en el Consell de Ciutat de Mollet, en el Consell de Participació Ciutadana de la Fundació Sanitària de Mollet o en el Servei de Relacions amb la Comunitat i Mediació de la Policia Municipal.

·         El Síndic a l’escola per difondre la figura del síndic i aprofundir en el coneixement dels drets i deures dels infants. A les xerrades hi van participar 225 alumnes del cicle superior de primària de diversos centres escolars de Mollet. En els propers mesos està previst que hi puguin assistir 200 alumnes més, és a dir, la resta de l’alumnat que no hi va poder participar degut a la situació epidemiològica provocada per la pandèmia.

·         El Fòrum de síndics, síndiques, defensors i defensores locals de Catalunya, del qual el síndic de Mollet en forma part, que va presentar diverses monogràfics com Els drets de proximitat en temps de Covid, o l’informe Digitalització i drets de la ciutadania.

·         El Comissionat d’ètica pública i bon govern, que va fer un seguiment de les tasques dutes a terme per l’administració municipal per tal de consolidar i potenciar el compliment del Codi Ètic i Bon Govern de l’Ajuntament de Mollet.

El síndic Salvador Rovirosa ha dit que aquest primer exercici ha estat un any d’aprenentatge i “desitjo que en el desenvolupament de la meva tasca com a síndic personer em mantingui a l’alçada d’aquesta ciutat extraordinària, Mollet del Vallès, i continuar escoltant amb màxima atenció les queixes, reclamacions i consultes de la ciutadania en defensa dels seus drets davant l’administració”.

Rovirosa ha donat les gràcies al síndic Lluís Martínez Camps “per la seva inestimable ajuda”, que ha fet extensiva als altres dos síndics que l’han precedit Vicenç Vilà i Francisco Amaya, i als treballadors i treballadores municipals. També ha agraït “la confiança que han dipositat en mi tant l’alcalde, Josep Monràs, com la resta de regidors i regidores de tots els partits polítics”.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha destacat que  “la nostra aposta pel síndic personer és inequívoca i ho fem per convenciment des de fa molts anys. Ningú està més interessat que nosaltres en escoltar la ciutadania i les seves propostes per seguir avançant i millorant la nostra ciutat. El nostre síndic, en Salvador, sap que ens té al seu costat, a nosaltres, al govern, i al conjunt de les i els treballadors municipals”.

Monràs ha afegit que “com sempre hem fet, escoltarem les seves recomanacions i seguirem posant al seu abast tots els instruments que estiguin a la nostra mà perquè pugui seguir millorant cada dia la seva feina, la qual és excel·lent, i redunda en benefici de Mollet i del conjunt de la ciutadania”.