El Pla de Rodalies 2020-30 preveu definir els projectes per fer la doble via de la R3 entre Montcada i Parets, incloent el pas pel tram urbà de Mollet

El Pla de Rodalies 2020-30 preveu avançar en els treballs tècnics per definir els projectes per fer la doble via entre Montcada i Parets, incloent el pas pel tram urbà de Mollet.

Per aquest motiu l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies, han visitat l’estació de Santa Rosa i alguns trams concrets de la via per on passa l’R3 al seu pas per Mollet. Un cop ja s’han iniciat les obres del desdoblament del tram entre Parets i la Garriga, el responsable del Pla ha volgut conèixer les necessitats de Mollet pel que fa a la futura duplicació del tram entre Montcada i Parets.

Josep Monràs, acompanyat de Mireia Dionisio, regidora de Projectes Urbans i Obra Pública, i Pere Macias han visitat alguns trams de l’R3 al seu pas per Mollet on han constatat sobre el terreny les dificultats tècniques del projecte de desdoblament de la via. Malgrat això, tant des de l’Ajuntament com des de l’Oficina de Coordinació del Pla de Rodalies, han considerat necessari reprendre el projecte per aconseguir la integració urbana de la via per transformar la zona en un espai verd, accessible i permeable.

Fa anys que l’Ajuntament de Mollet reclama el desdoblament dels 1,7 quilòmetres de via de la línia R3 que travessen la ciutat, tot formant una barrera que la divideix en dues parts. Josep Monràs ha assegurat que “l’Ajuntament continuarà lluitant per aconseguir un desdoblament del tram de via que passa per la ciutat i perquè aquest vagi associat a un projecte d’integració urbana de la via”.

Obres a l’estació de Mollet Sant Fost

D’altra banda, les obres a l’estació de Mollet-Sant Fost començaran en les properes setmanes. Un cop iniciades les actuacions el termini d’execució serà de 16 mesos. La nova adjudicació inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers, la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes, la urbanització dels accessos o la instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales, entre d’altres millores.