El curs 2022-2023 començarà a Mollet amb menys alumnes a les classes de P3

El dilluns 7 de març s’inicia la campanya de preinscripció per a les sol·licituds de segon cicle d’educació infantil (de 3 a 6 anys) i primària (de 6 a 12 anys) i a partir del dia 9 per les de secundària (de 12 a 16 anys). Enguany, tal i com ja es va fer el curs passat, tot el procés serà telemàtic, de manera que desapareix el paper tant per a la presentació de les sol·licituds com per a la documentació que calgui adjuntar.

MENYS ALUMNES A P3

La gran novetat és que el curs vinent hi haurà menys alumnes a les classes de P3. Les ràtios baixaran dels 23 actuals als 20 alumnes a P3 a les escoles públiques i 21 alumnes a les escoles concertades. A l’escola concertada, la reducció de ràtios és “voluntària”, segons fixa la normativa del Departament d’Educació.
En relació a la proposta del P3 rotatiu, acordada a la planificació a mig termini, enguany només una escola disminueix a un grup la seva oferta, mentre que dues escoles recuperen el segon grup que van veure reduït el curs passat. La baixada de ràtio juntament amb la proposta de P3 rotatiu afavorirà al repartiment equitatiu de l’alumnat i contribuirà a que les vacants quedin repartides davant la baixa natalitat.
Pel que fa a l’ESO el nombre de grups i places es manté.
El regidor d’Educació, Raúl Broto, ha destacat que “valorem molt positivament la nova baixada de ràtios a P3, agraïm i valorem l’important esforç que fan els centres públics i concertats per adaptar-se a aquesta mesura”. Broto ha manifestat que “la baixada de ràtios ens ajuda a esmorteir els efectes de la baixa natalitat oferint una millor qualitat educativa, i permet també que en comptes d’entrar dos grups a la rotació de P3 com estava previst, ho faci només un.
Finalment, el regidor d’Educació ha assegurat que “un cop més es demostra la importància de la planificació educativa a mig termini que vam acordar a nivell de municipi a primària, i seguim reclamant al Departament d’Educació que ens presenti una proposta per a consensuar amb la comunitat educativa a nivell de secundària”.

EL DESPLEGAMENT DEL DECRET D’ADMISSIONS

La segona gran novetat és el desplegament del decret d’admissions. Es vol eliminar la segregació escolar a l’entrada del sistema educatiu, reforçar la identificació de tot l’alumnat amb vulnerabilitat i la reserva places en funció d’aquest criteri, tant a la pública com a la concertada, i obtenir un repartiment més equilibrat. Des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès col·laborem activament en tot el procés de detecció.
Per facilitar el procés telemàtic, el Departament d’Educació torna a habilitar una pàgina web, accessible des de qualsevol dispositiu, on es realitzaran tots els tràmits relacionats amb la campanya de matriculació. La web està adreçada a les famílies, elaborada amb un llenguatge planer i amb la possibilitat de traduir-la a diferents idiomes.
A més, és una eina de consulta on es poden trobar diferents informacions com ara dates de tots els passos a seguir, criteris de puntuació, dubtes freqüents, etc.