Centenars de persones participen a la Festa de l’Arbre i la biodiversitat al parc dels Pinetons

Més de 400 persones han participat aquest diumenge a la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat de Mollet del Vallès que un any més s’ha celebrat al parc dels Pinetons. En total, els participants han plantat 450 arbres i arbustos mediterranis que ja formen part de la biodiversitat d’aquest espai. Al marge de la plantada, en aquesta edició també s’han realitzat diferents tallers, entre ells, el d’instal·lació de caixes niu.

En concret, al marge de la plantació d’aquestes 450 especies, paral·lelament, la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat ha organitzat un taller de coneixement de rèptils i amfibis, un de construcció i instal·lació de caixes niu per diferents ocells nocturns i diürns amb l’objectiu de millorar l’hàbitat del parc per afavorir que els ocells insectívors facin nius a la zona i ajudin a controlar les plagues com la processionària d’una manera més natural i ecològica, i un altre taller de construcció de testos amb materials reciclats i repartiment de planter de romaní per a posar en aquests testos.

El propòsit d’aquesta festa és seguir reivindicant a través de diferents activitats lúdiques la importància dels boscos, els espais verds i la biodiversitat en general.

En relació als arbres plantats, tal com s’ha fet habitualment, l’Ajuntament s’encarregarà del seu manteniment fins que hagin arrelat suficientment per viure sense regs extres.

El regidor de Justícia Ambiental, ecologisme i transició energètica, Raúl Broto, ha manifestat que “aquesta Festa de l’Arbre i la Biodiversitat forma part de l’aposta de l’Ajuntament de Mollet del Vallès per conservar i dinamitzar els espais verds municipals” i ha reafirmat que “el Parc dels Pinetons seguirà sent un referent verd”, tal i com es desprèn de l’estudi sobre la biodiversitat presentat la setmana passada.

Amb la d’aquest passat diumenge, ja fa 36 anys que Mollet acull la Festa de l’Arbre que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural de Mollet del Vallès.