La molletana Neus Ballús guanya cinc premis Gaudí amb “Sis dies corrents”

Els Premis Gaudí han certificat la bona salut del cinema català dirigit per dones, amb dos retrats socials de la quotidianitat. ‘Sis dies corrents’, de la directora de Mollet Neus Ballús, i ‘Libertad’, de Clara Roquet, s’han erigit en vencedores, recollint les principals estatuetes de la gala.

Entre les cinc estauetes de la cinta de Ballús hi ha la de millor pel·lícula, millor direcció, millor protagonista masculí per a Mohamed Mellali, millor secundari per a Valero Escolar i millor muntatge; mentre que ‘Libertad’ s’ha endut els premis a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, millor protagonista femenina per a la jove Maria Morera i millor fotografia. ‘Mediterráneo’, amb quatre guardons, i ‘Las leyes de la frontera’ amb tres, completen el palmarès.