La biblioteca de Can Mulà millorarà la seva eficiència energètica

Aquest dilluns han començat les obres de reforma de la Biblioteca de Can Mulà que comportaran una millora de l’eficiència energètica i de la climatització i ventilació de l’espai. Els treballs es faran en 3 fases i en cap cas comportaran que la Biblioteca deixi de prestar els seus serveis habituals.

El projecte consisteix en la substitució de la climatització mitjançant equips més eficients als ja existents, com ara una nova bomba de calor exterior aire-aigua per a la producció de calor i fred, noves unitats interiors tipus fancoils (emissor de fred – calor) i l’aprofitament parcial de la distribució hidràulica actual.

Així mateix, les actuacions també comportaran la incorporació d’una nova caldera de gas natural per a reforçar la producció de calefacció i un nou sistema de ventilació que reaprofiti la temperatura entre l’aire d’extracció i d’impulsió mitjançant un recuperador de calor.

El projecte també contempla la modificació dels quadres elèctrics de distribució preexistents per a l’allotjament de les proteccions que alimenten els nous equips tèrmics, així com la formació d’una nova escomesa de gas natural, incloent un armari de regulació i derivació individual fins a les noves calderes de gas.

Per al regidor de Transició Energètica, Raúl Broto, “aquesta actuació s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de seguir potenciant l’estalvi i l’eficiència energètica dels nostres espais municipals i seguir aplicant a la nostra ciutat el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible”.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, ha volgut destacar que “des de l’Ajuntament també hem tingut en compte que aquestes actuacions, en cap cas, perjudiquin el funcionament habitual de la Biblioteca”. 

L’empresa encarregada de l’obra de reforma és Mastercold i està previst que els treballs s’allarguin fins al mes de juny.