Mollet commemora el 8M per avançar en l’erradicació de les desigualtats de gènere

Mollet ha commemorat avui el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, per seguir donant visibilitat a les desigualtats de gènere i avançar per erradicar-les

Un any més, l’Ajuntament de Mollet i les associacions de dones del municipi han organitzat un seguit d’activitats i la lectura del manifest del 8 de març per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Avui dimarts 8 de març, a les 12 del migdia, davant de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’alcalde Josep Monràs i la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Pepi Muñoz, han participat en la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones al costat de centenars de veïns i veines. També hi eren presents representants de les diverses forces del consistori i d’entitats i associacions locals.

El programa d’activitats va començar el passat 3 de març amb una exposició al CIRD Joana Barcala i, continuarà fins al 5 d’abril, inclourà diferents tallers, xerrades, conferències o tertúlies, entre d’altres.

Segons Pepi Muñoz, “malgrat els avenços que hem assolit com a societat, és imprescindible que seguim reivindicant una igualtat real i plena. I aquesta lluita ha de ser constant. El dia 8 de març serveix per visibilitzar encara més aquesta necessitat”

Un dels objectius principals de les polítiques d’igualtat de gènere desplegades per l’Ajuntament de Mollet del Vallès és posar de relleu el paper de la dona a la nostra societat, visualitzar-lo, trencar estereotips culturals, promoure la igualtat d’oportunitats i erradicar les violències masclistes, una temàtica que també està inclosa en la programació del 8 de març.