El partit judicial de Mollet va registrar 93 desnonaments l’any passat

Durant l’any 2021 al partit judicial de Mollet es van produir un total de 93 desnonaments. Al Vallès Oriental van ser un total 469 desnonaments segons dades del Poder Judicial. Això implica un creixement en el nombre de llançaments del 40% en relació a 2020. La majoria de desnonaments, el 70% són per impagament del lloguer i un 20% per impagament de la hipoteca.

La PAH Mollet Baix Vallès, segons informa aquesta entitat, ha actuat a més de 40 desnonaments, entre Mollet, Montmeló, Montornès, Parets i Sant Fost i els han evitat tots menys dos. “Dues famílies que haguessin pogut estalviar-se el mal trago de ser expulsades si l’administració hagués fet la seva feina. Estem molt cansades de veure el joc del ping-pong entre Generalitat i Ajuntaments passant-se la pilota els uns als altres”, comenten des de la PAH.

La PAH qualifica les dades d’alarmants i indica que “posen sobre la taula la necessitat de contundència, tant de la Generalitat com dels Ajuntaments, a fer complir la Llei 24/2015 i la nova llei catalana antidesnonaments aprovada la setmana passada. No té cap sentit que una majoria parlamentària aprovi lleis d’emergència promogudes pels moviments socials i es celebrin amb aplaudiments, si després no es fa el que cal per pressionar al seu compliment als grans propietaris, o ens envien a les forces policials per protegir els privilegis de qui més té”.

Aquest 2022, la PAH ja ha intervingut (tant suspenent-los amb antelació, com convocant a les portes) en una vintena de desnonaments. “Si les dades de l’any anterior, malgrat les lleis vigents catalanes i la moratòria de desnonaments de l’Estat, són aterridores i molt properes a les dades de fa uns anys, aquest any no pinta que vagi a millor”, avancen.