Comencen les obres per descongestionar el trànsit de la rotonda de la Vinyota

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat començà aquest dimarts 15 de març les obres per descongestionar el trànsit a la rotonda de la Vinyota i reduir les cues a l’enllaç de la C-17, sobretot en hores punta quan l’acumulació de vehicles és més nombrosa.

Les obres contemplen l’ampliació de la calçada de la rotonda per millorar la fluïdesa i optimitzar l’aprofitament del costat esquerre de la calçada. També s’ampliarà el carril de sortida de la C-17 a la calçada en sentit Barcelona. Una altra de les actuacions previstes en el projecte passa per la construcció d’un carril directe en direcció al carrer Can Flequer des de l’AP-7 per reduir el nombre de vehicles que necessita accedir a l’interior de la rotonda.

Per millorar aquesta mobilitat s’amplia a dos carrils l’accés des de Can Flequer i també s’amplia el carril de sortida a l’AP-7 sentit Barcelona amb l’objectiu de facilitar l’agilitat en el moviment de sortida de la rotonda. També es preveu la supressió de l’espai d’aparcament en bateria existent entre la rotonda de la Vinyota i la de la rambla Pompeu Fabra.

D’altra banda, i per reduir les cues d’entrada a la rotonda pel trànsit procedent de Martorelles, es construirà un nou carril directe que enllaçarà el polígon de Martorelles amb la C-17 en direcció Barcelona.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha manifestat que “la proposta, que en bona part recull les nostres reclamacions, ajudarà a descongestionar els problemes que patim en aquesta zona de la ciutat i, a la vegada també afectarà de forma positiva a disminuir la contaminació atmosfèrica del municipi“. 

Per la seva banda, Mireia Dionisio, coordinadora de l’àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, es mostra “satisfeta perquè finalment després d’anys de moltes reivindicacions per part de l’Ajuntament de Mollet les obres ja són una realitat”.

El pressupost previst per aquesta obra és d’uns dos milions d’euros i el termini d’actuació aproximada d’onze mesos. Es garantirà la circulació de vehicles durant el temps que durin les obres.