El Museu Abelló participa en els actes del 175è aniversari del Liceu

121 centres culturals de Catalunya, entre els quals el Museu Abelló de Mollet del Vallès, exposen des d’aquest dimarts les seves obres relacionades amb el Liceu en el marc del seu 175è aniversari.

Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L’acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

121 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu, que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

En el cas del Museu Abelló de Mollet del Vallès, al vestíbul s’hi exposarà: el manuscrit de l’obra El Follet d’Apel·les Mestres, que es va estrenar al Liceu el 4 d’abril de 1903 amb música d’Enric Granados, l’obra Dues ballarines, del pintor Ramon Ribas i Rius, que freqüentava sovint el Liceu i que es va convertir en l’escenari de dibuixos i pintures, i dues fotografies de principi del segle XX de dos tenors que van actuar al Gran Teatre.

La iniciativa aglutina centres com ara el MNAC, Museu Picasso, Museu Dalí,  MACBA, CCCB, la Fundació Tàpies, la Fundació Miró o el Museu Abelló de Mollet del Vallès.

Al voltant de 145 obres formen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Liceu.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha manifestat que “estem orgullosos que el Museu Abelló sigui un dels centres que participen en la commemoració del 175è aniversari del Liceu”.

Aquesta és la primera acció destacada dels actes commemoratius del 175è aniversari del Liceu. Durant les temporades 2021/22 i 2022/23, el Gran Teatre celebra l’efemèride amb un seguit d’activitats participatives arreu del territori, amb l’objectiu de compartir tots els anys d’història del Teatre amb aquelles persones i entitats que, d’alguna manera, han contribuït a construir-la.